söndag 14 september 2008

Raped Ass gillade Crass

För 25 år sedan (time flies...) gav Ägget och Jonsson ut den smått briljanta kassettsamlingen Raped Ass, kanske en av de tio bästa kompilationer som gjorts här i landet. Bandlistan var grym: Nyx Negativ, Avskum, Destruktiva Liv, Kurt i Kuvös, Rolf & Revoltörerna, Sötlimpa, Missbrukarna, Asta Kask, Strawdogs, Sune Studs & Grönlandsrockarna, Moderat Likvidation, Svea Rikes Hjältar, Forbudt Ungdom och Sabotage 81. Allt som allt 39 punkhits. Som om det inte vore nog hade kassettmakarna dessutom klippt och klistrat ihop ett fanzine som följde med tejpen. I tidningen skrev Ägget och Jonsson om The Fits, Dirt och Moderat Likvidation bland annat. Och bland recensionerna hyllades Crass, Abrasive Wheels och Misfts, men man slängde in en brasklapp när det gäller sistnämnda och dess "jävelsdyrkar texter". Allra intressant är dock när Jonsson själv skriver om Anti-Cimex.

Raped Ass #1

Slobodan Burgher (Only in it for the music/Punk is hippies) har fixat den här tjusiga bläddervarianten:

5 kommentarer:

Slobodan Burgher sa...

fan vad bra, har alltid viljat lasa den har...gor en pdf plus issuu av den imorgon pa jobbet (kolla din email Mikael)

Peter - KBD Records sa...

Kul läsning! Också kul att upptäcka att inskränktheten började så tidigt då man läser recensionen av Everthing Falls Apart med Husker Du.

Spanky sa...

Är man inskränkt för att man inte tycker att något är bra?

Slobodan Burgher sa...

Är man inskränkt om man inte ens fattar vad inskränktheten betyder?

Peter - KBD Records sa...

Ja, jag tycker att man är inskränkt om man inte har samma öppna och storsinta inställning som jag har till musik. Det roliga är att jag nu har en inskänkt attityd gentemot de som jag anser vara inskränkta.