tisdag 23 september 2008

The Dynamite tar det lugnt

The Dynamite har levererat en alldeles fantastisk platta, "Corrupted sound waves", som alla borde höra. Men är det inte ganska tyst om dynamitgänget... vad sysslar de egentligen med där i Göteborg.
- Just nu gör The Dynamite ungefär det vi brukar: håller näsan över vattenytan och försöker göra bra punkrock. Vi tar de spelningar vi kan komma över och den 24:e september spelar vi här i Göteborg. Club Gimmick på Razzia (före detta Kompaniet) närmare bestämt, berättar sångaren Danny Dance.

De flesta andra spelningsplaner gäller annars först nästa år.
- I februari åker vi på en kort Tysklandssväng, och om det gamla, fina kanadeniska hardcorepunkbandet SNFU (lyssna på albumet "...And no one else wanted to play"!) tar sig upp till våra breddgrader under sin europaturné så hoppas vi på ett par spelningar tillsammans med dom någon gång där i mars.

Och så planeras det för en splitsjua.
- Nya dynamitlåtar finns också. Några stycken är redan inspelade och främst ämnade för en split-sjua med tjeckiska Die Outsiders. När den kommer ut vet vi inte, men när företeelser som "punkband" och "splitvinylskiva" ska förenas uppstår ju ofta ett helt eget tidräkningssystem där begreppet "snart" helt saknar innebörd. Vad är det för år, förresten? 1977?

Inga kommentarer: