lördag 29 november 2008

Disfear sålde ut i Europa

Jag lyssnar i princip jämt på Disfear och det har gjort sedan de hette Anti-Bofors och viftade No Security-punk. Nu har old school-punksen varit på en ny Europaturné, de gjorde nästan tjugo gigs och vändan får nog betraktas som en succé.
- Turnén var väldigt lyckad, kanske den bästa vi någonsin gjort. De tre första gigen med Victims och Seein Red var utsålda, väldigt lyckat. Vi trodde nog att det skulle bli bra men inte så bra. Sedan hookade vi upp med Doomriders och det var ett kul och kärt återseende. Alla gig gick bra, det var som man gick och väntade på den där dåliga spelningen som nästan alltid kommer på en turné. Men istället blev det bara bättre och bättre. De två sista konserterna var också utsålda och riktigt bra, säger gitarristen Björn Pettersson till Turist i tillvaron.

Disfear har gett ut ett fantastiskt album i år, "Live the storm". En uppföljare kan komma att dröja.
- Vad det gäller framtiden så får vi se. Vi har inget bokat och jag tror att alla behöver ett break för att andas lite innan vi tar itu med alla förfrågningar. Det finns en del lösa planer - vi kanske dyker upp på någon svensk festival eller någon klubb eller någons källare. Håll ögonen öppna på våra hemsidor för uppdateringar. Vi har spelat in en helt ny låt som finns med på en splitsjua med Doomriders, som vi släppt på vårat eget Disfear Records i Europa (Deathwish ger ut den i övriga världen. Vi gjorde en limited tour edition som enbart såldes på turnén, men nu i december kommer den "vanliga" versionen. Den kan beställas här.

Tidigare Disfear-poster (i urval)
Slut på strandlivet - Disfear spelar in ny platta
Disfear lämnar inte d-takten
Nästa års bästa platta - Live the storm
Björn om 2007

Inga kommentarer: