söndag 2 november 2008

Civil Olydnad till Brasilien

Namnet Civil Olydnad har dykt upp ganska frekvent på punknätet den senaste tiden. Antingen så har deras senaste platta "Europas undergång" (som jag inte hört än) fått positiva recensioner eller så har det ryktats om Brasilienturnéer. Jag blev helt enkelt nyfiken och bad dem berätta lite.


Ni släppte för en tid sedan "Europas undergång". vad har ni fått för reaktioner på den?
- Positiva! Både gamla lyssnare och nya gillar den. Många hade bara hört de nya låtarna live och skivan var efterlängtad när den väl kom, några hade säkert redan tappat hoppet så länge som vi dröjde. Recensenter har gett den blandade betyg, men i regel är dom bra! Skivorna går åt på spelningarna och vi är glada över att vi tryckte den i 1 000 exemplar istället för 300 som vi tänkte från början, berättar sångaren Jonte.

Plattan ska ges ut i Frankrike. Usa, Tyskland och Brasilien. Hur gick det till?
- Internet, kort sagt. Det hela började med att amerikanska Jerk Off Records ville ha med oss på en samlingsskiva, varefter vi kom överens om att släppa skivan där borta. De har samarbetet en del med franska Smyt Records som också fick upp ögonen för oss, och det enda som saknas för släppen är att vi mixar om vår gamla skiva som är tänkt som extramaterial. I Brasilien var det tänkt att Luta Armadas egna bolag Casa Punk Records skulle släppa, men eftersom de har rätt dålig ekonomi för tillfället så kommer vi att leta efter ett nytt och förhoppningsvis få skivan släppt i år istället för nästa. I Tyskland finns Kotzetapez som bland annat har släppt kassetter med brasilianska band som Luta Armada, Besthöven och Utgard Trolls, och genom den omvägen så kommer i år både en splitkassett med tre andra band samt en kassettversion av Europas Undergång.

Ni ska splitta en vinylsjua med suveräna brassepunkarna Luta Armada. Är ni polare?
- Ja, de är jätteschysst folk och vi ser grymt mycket fram emot splitten, som kommer att spelas in i São Paulo! För några månader sedan la jag sången på deras cover på klassikern "Dömd" med kultbandet Disarm, som nu går att lyssna på om man går in på Luta Armadas myspace, och senare kommer på deras nya fullängdare.

I januari drar ni iväg på en Brasilienturné. Coolt. Hur har ni jobbat fram den?
- Återigen började allt på internet. Folk fick upp ögonen och vi fick en del kontakter. Jag flög dit ensam i maj i år och åkte runt på punkspelningar och träffade folk, vilket ledde till ännu mer kontakter och nya fans. Då började vi seriöst tänka på att åka över då vi visste att vi kände en del bra arrangörer. Nu har vi en turnéledare som hjälper oss att styra upp allt. Biljetterna är köpta och den 7 januari drar vi dit för att spela på ett tjugotal olika spelställen runt om i landet. Vi kommer definitivt att gå back men det är absolut värt det.

Inga kommentarer: