söndag 16 januari 2011

Rapport Glöm Dä!: "Vi ska spela in en ny sjua - D-taktur, plocka den ordjongleringen om ni kan"

Hallå där Glöm Dä!, hur var 2010 för er?
- Det var året då vi fick ut två 7" och en split 7" samt gjorde en mindre europasväng, Finland och en hel massa i Sverige. Eftersom Henka bodde två perioder i Barcelona fick vi tyvärr inte så mycket utrett som jag kanske ville men det ordnar säkert upp sig 2011 eller i värsta fall 2012...

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Det konstigast var helt klart för min del när jag fick spendera över en timme på en kall pissoar på gränsövergången mellan Tyskland och Tjeckien medans snut och tullare letade igenom vår bil då jag lyckats glömma (supa bort i Finland) mitt pass. Att jag överhuvudtaget lyckades smita ifrån dem känns gött som helvete. Tycker annars att giget på 1maj i Skarpnäck som Hellregn arrangerade var bland de roligare under året trots att Årre blev angripen av nån tjackis när vi stod på scen. Vi lyckades faktiskt kränga 50ex av vår debut 7" på det giget innan vi änns lirat, det är bra mycket mer plattor än vi sålde på hela vår europaturné....

Vad händer 2011?
- Vi börjar med att dra till Jönköping och lira på ett stödarrangemang för Svartmyra nu den 29 januari. Sedan blir det att lira med Discharge den 5 mars i Linköping. Vi drar på Europaturné 15april-2maj för att sedan ta det lugnt under sommaren. Vi har blivit erbjudna lite festivalgig i Tyskland i höst men får se hur det blir med det då Henka har börjat utbilda sig till trädgårdsmästare.

- På skivfronten är vi med på en comp 12" som heter "Dimmorna Skingras" som nyss kommit, det är två låtar som är exklusiva för det släppet på den. Dessutom kommer det under våren en comp 12" vid namn "Vi ses i Östergötland" med band från... Östergötland, vi har fyra låtar på den. Compen är precis nymastrad och går som det ser ut på tryckning i nästa vecka. Sen är vi med på "Ghettooblaser from hell vol.1"-kassetten med två låtar. Undervåren kommer sen även en split 12" med Makabert Fynd vilket är det sista materialet vi spelade in 2010 som är osläppt, vi firar det oavsett om plattan kommit eller inte när vi lirar med Makabert Fynd den 5 mars, ett antal andra värda band lirar på samma gig, typ Discharge, Massgrav, Restless Knights och Zooparty.

- Nu i februari går vi in i studion/replokalen igen och smattrar in fyra låtar till en ny 7" som går under namnet D-taktur, plocka den ordjongleringen om ni kan! Det blir nog en låt eller två till när vi ändå håller på, som kanske kommer på nån samling här framöver, lite folk som hört av sig så ni får följa oss på http://glomda.wordpress.com för att hänga med i alla svängar! Och ja, vi letar även efter en gitarrist till för tillfället, så är det nån som är sugen och bor i närheten hör av er till oss! Huvudsaken är att ni vill lira snabbt, gillar pfeffermint likör samt att ni kan och vill lira live!

Inga kommentarer: