torsdag 13 januari 2011

Rapport Agrimonia: " Folk var helt galna och stämningen var skitbra"

Hallå där Agrimonia, hur var 2010 för er?
- Det var fantastiskt roligt för oss som band! Vi släppte vår andra skiva, "Host of the winged", en dubbelvinyl/cd, på Skuld Releases/Profane Existence. Den promotade vi med ett skitkul releaseparty på Truckstop Alaska i Göteborg i slutet på juli. Sedan drog vi på en två veckors turné längs USAs västkust, från Seattle i norr till LA i söder plus ett gig i Tijuana i Mexico. Det var hur jävla kul som helst. Vi gjorde även en del Europa-spelningar under året bland annat på Alerta antifascista festival i Hannover i Tyskland och Anarchist Black Cross festival i Liege i Belgien. Dessutom har vi en ny basist, Martin.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Svårt att välja det roligaste men att få lira i USA var ju fantastiskt! Men jag tror ändå att vår spelning i Mexico var den roligaste. Folk var helt galna och stämningen var skitbra, punksen sjöng med i låtarna och strömmen gick typ tre gånger. Att ta sig in i Mexico var också ett äventyr. Vi gick över gränsen och fick visa våra armar så de kunde checka att vi inte var några junkies med nålstick överallt.

Vad händer 2011?
- Vi har lite spelningar inplanerade under året, i Köpenhamn, Tyskland och Polen. Jag hoppas att vi lirar mycket. Och så kommer vi nog börja jobba lite så smått på nytt material.

Inga kommentarer: