onsdag 5 augusti 2009

Snutjävel berättar om årets låt - "Punksvin"

Den pimpade versionen av "Punksvin" är så sjukt bra, en modern punkklassiker. Hur kom det sig att ni spelade in den på nytt?
- När vi skulle släppa ”Ett Liv i Panik” i vintras ringde jag upp Arve för att kolla om det var okej att använda deras låt (hade släppt den i vilket fall), berättar Rka Avskum i ett mejl till Turist i tillvaron. Han ville först kolla med deras manager men beslöt senare i samtalet att ta det på sitt ansvar om något gick snett, eftersom han tyckte idén var så ball. Jag skickade en råmix och en vecka senare mejlade Arve och sa att han ville vara med och sjunga. Vi skulle slutmixa för pressning samma dag. Då Arve stod och handlade julklappar fick han stå över den gången. I våras tog vi dock tag i projektet igen och tyckte det var läge att göra allt från början. Chips K har jag haft kontakt med sedan vår första singel ”Skitpunk” 2004. Han gillar vår skit och vi tänkte det vore roligt för alla inblandade om han var med. Lyckligtvis tyckte han samma sak.

Och varför gav ni ut den som cd-singel?
- Vi ville kolla hur det är att sälja sig. Låten är ju till och med inspelad i en riktig studio (en dansbands studio i Skara). Det var första gången för oss, vi lirar ju alltid in våra plattor i replokalen. Emil Eklund som skötte spakarna sitter till vardags och kör liveband som Neverstore och Jenny Wilsson. Vi dubbade gitarrer och klippte sång. Sånt vi aldrig gör annars. Gästartisterna, cdn och färgomslaget var liksom bara spiken i kistan på det hela

När man läser recensioner har ni verkligen delat landet i två läger. Dels oss som tycker "Punksvin" är genialisk, men så den andra halvan som tycker ni sålt er. Hur vill ni kommentera den kritiken som riktats mot er.
- Folk har ju rätt. Vi har sålt oss! Och dessutom är låten svinbra. Kritiken skiter väl vi rätt stora högar i. Vi gör vår grej, det har vi alltid gjort. Om man ska ha sålt sig måste ju någon köpa skiten, det har folk som vanligt inte gjort.

Till sist. Vad händer i höst?
- Vi har ett par gig inbokade (Växjö 14/8 och Falköping 15/8 - Gratis) och det brukar alltid trilla in ett par till. Göteborg och Jönköping är vi lovade att komma till. Sen kommer dokumentären om oss av Peter Asp släppas, men vi vet inte när och hur. Det finns planer på att samla de första 7:orna på en lp men inget är spikat. Dessutom ska det skrivas ny låtar till kommande fullängds-cd.

Fullängds-cd?
Nää. Bara skämtade. Ingen JÄVLA fullängdare!!!


1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant läsning. Bra film. Men det är klart, det är ju jag som har filmat. Kul att den används till något mer än att ligga och skräpa på youtube.


Manuél Åkerlund