fredag 21 augusti 2009

Fet läsning

Senaste numret av Close-Up Magazine (#113) bjöd på en hel del suverän läsning: som Jonn Jeppsons (landets bästa metal-skribent) intervju med Gatans Lag och Annica Hedbrants såväl feta som lysande Raised Fist-rep - dessutom vansinnigt roligt avslöjande att Suffocations basist Derek Boyer är rejält nere med klassisk pianomusik som Rachmaninoff. Till sist en extra stjärna till David Jannati, hans recension av Lattjolajbans demo "Greatest hits vol 3" var underbar.

2 kommentarer:

Anders sa...

Ja, det var ett bra nummer helt klart. Alltid intressant att läsa om Gatans Lag =)

Men vad i hela friden är Lattjolajban för band? (jag vågar inte ens kolla in deras myspace-sida eftersom jag tro jag kommer må illa om jag hör dom.)

Anonym sa...

Lattjolajbans är ett litet band från staden ljungby nere i småland.

Kolla för övrigt deras myspace, dom har lagt upp ett fint litet utdrag från recensionen.

Tror inte riktigt recensenten har förstått Ironin i Lattjolajbans låtar, och framförallt innehåller låten "En mogen oxe" en del tankeställande material, som absolut på ett bra sätt reflekterar dagens samhälle, oavsett om man tycker de är stötande eller inte, för de är väldigt mkt sanning i den.

Hur fick ens Close-up nys om deras Demo? Lattjlajbans är ett minimalt lokalband från lilla Ljungby, med ingen större seriositet i sin musik, utan är bara ett gäng ungdomar som vill ha lite roligt. Vad gör dom i Close-up tillsammans me Raised Fist och Rammstein?

O dehär me att utplåna genren (trall)punk känns rättså omotiverat, Ebba Grön gjorde låta om kåta politiker och att man ska slicka uppåt och sparka neråt, vad ja mins är de bland sveriges genom tidernas mest uppskattade punkband? DLK joddlar i sina låtar och döper dom till Hugos låt.

Varför man gör låtar om illasmakande fiskbullar?
Noll seriositet, bara humor och Ironi! En fördel att förstå dessa budskap innan man sågar en genre som har dessa ord som primära ledord!