måndag 11 januari 2010

Rapport The Clichés: "Vi bestämde oss för att börja lira live"


Hur var 2009 för The Clichés?
- Det har hänt mycket för oss det senaste året, berättar Tommy Cliché (trummor). The Clichés bestämde sig för att börja lira live och fick sig en utmaning när våra låtar som har ganska mycket pålägg i studion skulle göras om så de passade en powertrio. Vi gjorde vår premiärspelning i vårt skivbolag Randales högkvarter i Tyskland den 8:e maj inte långt efter vår andra fullängdare "Monkey See Monkey Do" kom ut. Resten av året har vi lirat i Göteborg, Norrköping, Spanien och Italien med andra band som bland annat Superyob, Gatans Lag, Vindicate This, Bulldozer, Glory Boys och Hard Skin. Vi medverkade även på samlingsplattan Chaos In Sweden med titellåten "Bottom Of The Barrel" från vår första 7" som såg kom ut i november. Det var P.S.T Records första släpp i sin "Swedish Streetpunk Collectible Series". Så det hände ganska mycket för oss under förra året. Mycket har kommit gratis efter släppet av "Monkey See Monkey Do". Man kan väl inte annat än att tacka för allt stöd och intresse som folk har visat för oss.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Jag kan på rak arm faktiskt inte plocka ut någon guldklimp ur en specifik situation. Eller jo, det kan jag när jag tänker efter. Men jag tror nog jag låter det vara osagt för tillfället... hahaha!! "What happens on the road....."

Vad händer 2010?
-Vi har blivit nominerade till årets punk/hc-platta på Manisfestgalan 2010. Om cirka två veckor drar vi till Malmö och lirar med Vindicate This igen. Vi är för närvarande i studion och spelar in en av två kommande split-7:or. Det är lite snack om ett mindre släpp på ett Amerikanskt bolag och det ser ut som att vår första fullängdare "No Justice, Just Us" ska släppas på en begränsad vinylupplaga. I slutet av februari drar vi en sväng till Frankrike och efter det har vi en handfull erbjudanden om gig ute i Europa att gå igenom.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Jag och Dennis säger tveklöst AC/DC på Ullevi!

Inga kommentarer: