lördag 13 juni 2009

Svinstian #11
Från Close-Up Magazine #15 (september 1995)

Noterat
* Här finns hur många godbitar som helst: Outlast, Nine, Foreheads, Drabness, Downward Spiral, Cunt Crush och för första gången omnämns Hellshit - det ska komma mer om det fantastiska bandet.

* Men det jag minns bäst från det här numret är hur upprörda folk blev över hyllningen av Östergötland, hur man nu kunde ta det på allvar. Det var inte bara det ämnet som satte känslorna i svall hos läsekretsen. Saxon var ett annat. Signaturen Vilde Ville i Valbo går i spinn. I #16 kan man på insändarsidorna läsa: "Tycka vad man vill om Mikael Sörling, men han är i alla fall konsekvent i sina idiotiska åsikter. Komma och påstå att Saxon skulle vara det bästa heavy metal-bandet genom tiderna. Rent nonsens och strunt. Alla - utom knaspunkaren Sörling - vet ju att det var Judas Priest och inga andra som skapad och uppfann begreppet heavy metal (...) Till sist. Heder, ära och berömmelse åt alla duktiga medarbetare på tidningen Close-Up - då naturligtvis borträknat den hjärntvättade kommunistpapegojan Sörlings svammel och propaganda." Humor.

* Jag ångrar än i dag att jag inte lät Guttersnipe kommentera Refuseds uttalande. Det var kasst, kasst, kasst av mig.

9 kommentarer:

Bengt Jovovich sa...

Saxon kanske inte är det bästa heavy metal-bandet genom tiderna, men deras självbetitlade från-79 är den bästa heavy metal-plattan genom tiderna.

Sådeså.

Bengt Jovovich sa...

Det allra första numret av CU jag köpte för övrigt. :) Antalet band jag upptäckt genom den tidningen går inte att räkna.

Och fanimej om inte tjejerna i Foreheads är precis lika heta som jag mindes dem. Nej usch, nu blev så där jobbigt mangrisig. Skärpning.

Vet du vad de håller på med nuförtiden? Lirar de fortfarande? Om du kan, lägg gärna upp demotejpen som du recenserade i #11. Jag minns att jag beställde den från bandet och gillade den som fan men lyckades supa bort den på en efterfest.

Anonym sa...

Det skulle vara kul med guttersnipes kommentar nu.

Jansson sa...

Sörling fixa oss guttersnipe kommentaren nu istället!¨

Gör om gör rätt:)

calle granehult sa...

För sex år sedan när jag bodde i Norrköping jobbade tvillingarna (trummor och gitarr) på BR leksaker. Bisse (sång/bas) pluggade Kemi på Linköpings universitet.

Mikael Sörling sa...

Bengt: Jag har fortfarande kvar tejpen, jag ska se vad jag kan göra.

Paco sa...

Att Guttersnipe inte ville ha plojbandet Refused på sin spelning kan jag mycket väl förstå, även om jag misstänker att de viktigpettrarna (Refused alltså? kokat ihop historien.

Lite subkulturellt hat har aldrig skadat. Påminner mig om Heldbacks (Gatans Lag-Jonas tidigare band föör den som inte visste) låt "No Skins" ( http://www.secondclasskids.com/mp3/heldback/heldback-1-2.mp3 ) som väl handlar om ett annat skitnödigt Umeåband som inte ville ha skins på sina spelningar...

Johnny sa...

Var det inte någon från det skitnödiga Umeåbandet som också var med i Refused?

Unknown sa...

Då jag var trummis i Guttersnipe vid det årtalet så måste jag säga att jag minns faktiskt inte denna händelse, dock var man ju inte överallt den kvällen.

Kommer ihåg att en del i ens bekantskap var rätt anti på just sXe folket, jag har då aldrig haft nå problem, hade/har många sXe vänner.

Får ta o fråga Lyxzén om den händelsen vid tillfälle.

O nej ingen i Guttersnipe har spelat i Refused.