söndag 14 juni 2009

Happy Farm laddar


(från Profit Blaskan #10)

Om några månader är det dags för den re-union The Hives väntat på mest av alla - Happy Farm återuppstår för en kväll och lirar live i Fagersta. I dagarna skickades det här pressmeddelandet ut från högkvarteret på Facebook. Det låter som om Happy Farm är på G. Och kommer de ihåg låtarna också kan det nog bli riktigt kul - i baren efteråt alltså...

"Bråkigt i Happy Farm-lägret.

Med bara drygt två månader kvar till HAPPY FARM's återföreningsspelning "Den Enda Spelningen" på Green Man i Fagersta så skakas gruppen av interna stridigheter.

-Det gick väl inte så där jättebra på repet i helgen, jag och Tosse rök ihop om hur en låt skulle spelas, det blev några hårda ord och jävligt dålig stämning säger trummisen Mudda "The Wild" Johansson.

När Tosse "The Drunk" Gustavsson konfronteras med vad Mudda sagt så sa han: "Har Mudda sagt det i media? Han ska spela enkelt, det är vad han ska göra. Han har spelat för mycket apa istället för trummor de senaste 20 åren, det är vad han har gjort"!

Tosse's kommentar om Mudda är en grym kapning och en sanslös sågning som aldrig borde ha sagts. Tosse har rätt i sak, men när han är (i alla fall enligt egen utsago) bandledare har han ingen rätt att säga det offentligt.

Tidigare har det varit uppenbart med sprickor i gruppen. Sånt måste man leva med i ett framgångsrikt trallpunkband, alla är inte kompisar med alla och alla har inte samma favoritsång vid lägerelden. Men i replokalen och på scen måste alla dra åt samma håll.

Den tredje medlemmen, Munne "The Ibex" Jukkola har inte kunnat nås för en kommentar, men hälsar via sin talesman Tomas "Kanto" Brandberg att han "inte kunde bry sig mindre om vad dom där två idioterna håller på och tjafsar om"."

Recensionsklippet från Profit Blaskan #11 (1990)

3 kommentarer:

Inge Ansvar sa...

Fan va kul med den gamla Stockholms Negrer-postern! Mindre kul att killarna i Happy Farm f.d Natanavles Navelriddare !?! är osams....oj oj oj! Släng upp länk till Ängelsbergsdoppet 8:e Augusti direkt! Och du! glöm ej att TITTA PÅ GITARREN! gitarrlänk: http://www.youtube.com/watch?v=9CKjNV_2lHM

Mehmeh sa...

Och Sixten Redlös har återförenats för att spela med Asta Kask i augusti! Var en artikel om den i Jönköpingsposten nyss.

Anonym sa...

Vem fan bryr sig om att Happy Farm återförenas...Snart skrivs det väl spaltmeter om att T-Bo Rockarna ska åka på världsturne i Grums & Åmål. Jag tror inte att det finns ett enda band jag hellre skulle slippa se återförenade...kom igen, ingen kan väl på allvar vara intresserad. Det finns tusen nya band att kolla upp istället:

Destino Final (Barcelonas i särklass bästa band just nu)
Slöa Knivar (Tuff punk från Skåne)
Leathervein (Hårdrockspunk från Köpendanmark)
Vaskaa (Discharge avgudande på Spanska från Texas)
Organism (Snabb och hetsig (a la Warhead) Japansk hardcore.

Sluta bry er om 40års kriser, trota att jag själv e för gammal vet alla att punk e bäst spelad av 15 åriga mäskfyllon!