fredag 6 augusti 2010

"Mardrömmen hade ju varit ett hyllat album med full pott överallt"


Hallå där Trevolt. Jag läste i Sydsvenskan att er trummis Erik Billing flyttat till Stockholm, hur kommer det påverka bandet?
- Det kom inte precis som en överraskning, så det har funnits gott om tid att förbereda för detta. Tyvärr blev vi vräkta från vår replokal i samma veva, men de goda pågarna i Absent Awake tog oss under deras vingar... så nu ser planen ut som följer: Vi får ta färre spelningar, så klart. Dock betyder det egentligen bara att vi "skummar av fettet", alltså blir med selektiva med oneoff-gigs. Alla spelningar måste ligga back to back med minst ännu en, undantaget festivalgig, förbandsspelningar eller särskilt intressanta gig. Annars har det digitala arbetet intensifierats precis som låtskrivandet i sovrummen hos Adam och David istället för i replokalen. Ytterst har vi dessutom Absent Awakes trummis John som "stand-in" trummis om Billing sitter fast i norrland!

I våras kom albumdebuten "I all hast", hur har responsen varit?
- Den har varit mixad, men mycket positivt... snittbetyget har väl landat strax över sex av tio. Fast mardrömmen hade ju varit ett hyllat album med full pott överallt - pressen på oss inför nästa släpp hade blivit ohanterlig! Genomgående har dock varit att skivan är för lång, vilket vi skiter högaktningsfullt i - att hela världen gått och skaffat ADD är inget vi tänker ta hänsyn till, hahaha...

Vad händer i höst?
- I höst kommer vår första "lugna" (tråkiga) period sedan vi bildades. Vi har ju alltid varit väldigt tidseffektiva men eftersom Billing ska plugga så kommer spelningarna bli något mer sporadiska. Det lutar åt att vi ska styra upp en microturné på fyra datum i oktober och förbereda inspelningen av en singel som släpps - preliminärt - våren 2011. Annars finns det ju en ny seriestripp på vår myspace varje vecka! Den är vi sjukt stolta över:-)

Inga kommentarer: