lördag 21 augusti 2010

Lägesrapport Suicide Syndicate: "Hela plattan vänder sig till Göran Hägglund och de som han kallar ”normala” människor""Vi väntar på att amerikanska bolaget Zodiak Killer ska släppa vårt debutalbum. Allt är klart. Inspelat och mixat. Holländske konstnären Veni Vidi Vince har målat omslaget. Texas Terri gör en duett med mig på plattan. Det är absolut en av de bästa plattor som gjorts – och då menar jag inte bara i sverige. Vi är jävligt nöjda. Själv blev jag helt chockad när jag fick hem mixen och lyssnade på det. Började nästan lipa så bra det var – innan jag snabbt ryckte upp mig och samlade bandet till en rykande lyssna, röka, supa-fest.

"Bad Wolves Eat Small Pigs" är en käftsmäll punkrock. Inte en dålig låt – vi är jävligt kräsna med var vi släpper igenom. Varje låt måste ha en känsla som passar visionen. Så bara bra räcker inte. Svinbra och rätt stämning däremot.

Låtarna handlar om snuthat och dödslängtan men även hur trötta vi är på folk. Alla dumma jävlar som bara springer omkring och följer massan. Är det något som sticker ut så blir de jätterädda. Det sitter i generna – men nu borde vi kunna genomskåda sånt med allt vi vet om vår art i dag. Man ska få se ut som man vill, tycka som man vill, knulla med vem man vill och framförallt ska det inte byggas murar som stänger inne folk. Nä, jag blir så jävla förbannad på hela jävla skiten. Hela plattan vänder sig till Göran Hägglund och de som han kallar ”normala” människor. Fan, vad han ska få för det. Vad vet han om normala människor? Han relaterar till det som de människorna som jobbar och har semester. Semester? Va fan är det?

Eftersom vi bara väntar på cd-släppet så försöker vi ragga en vinyldeal under tiden. Vi har nåt på gång men vi är även beredda på att släppa det själva – men gör det gärna tillsammans med nån. Till exempel Switchlight som gav ut vår 10:a.

I oktober gör vi en ny tur ut i Europa. I våras var vi där och fick ett jävligt bra mottagande. Alla ställen vi spelat på kräver att vi ska komma tillbaka. Vi försöker även spela ihjäl oss i Sverige. Går sådär men vi lär få ihop en tio gig innan nyår i alla fall.

Egentligen skiter vi i hur det går med plattan. Allt under en miljon är ändå fiasko och vi vill ändå bara lira live. Och alla ungar bara laddar ju ned hela tiden – och det ska dom göra. Så vi bara kör på. I 190."

Suicide Syndicate kommer från Malmö och debuterade ifjol med en tiotummare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tattarmusik för tattarmäniskor som lever tattarliv!

Göran Hägglund