fredag 12 februari 2010

Stekheta sjutummare

Avskum
Folk som har sånger kan inte dö (Prank) 7"

Krig i Hudik
S/t (Feral Ward) 7"

Jag förstår ju nu vad det är alla har pratat om. Och jag fattar hur massiv hajpen hade varit om det hade varit lite lättare att komma över de här stekheta sjutummarna i Sverige.
Avskum-Gunnar brände "Folk som har sånger kan inte dö" åt mig och det är jag glad för. Dom fyra låtarna på a-sidan ligger i linje med det briljanta hardcoremanglet Avskum fäste på "Uppror underifrån" och på b-sidan finns nyinspelningar av "Glöm aldrig Hiroshima" och "Soldat med brutet gevär". Och de låter betydligt bättre än originalversionerna från 1984.

Krig i Hudik har jag knappt ord för. Jag visste ingenting innan jag fick den här sjuan. Och så ser jag sättningen - holy moses! Och så ser jag låtarna - holy fucking moses! Och så hör jag skivan - holy bloody fucking moses! Jag vill inget hellre än löpa amok framför Krig i Hudiks scen. Jag vill skrika mig medvetslös tillsammans med Poffen. Jag vill fan-i-mig flytta till Hudiksvall.
Poffen, Rolf Revålt, André As, Drajan och Lanchy ger oss en historielektion vi sent kommer att glömma - samt påminner oss om att Missbrukarna troligen är det bästa jävla punkbandet som någonsin funnits i Sverige. Det skulle vara fint med en fet dokumentation om bandet.

Favoritspår: Victims of pornography (Avskum), Profit punk suger (Avskum), Krig i Hudik (Krig i Hudik), Gud - vi har ju bett för fan (Krig i Hudik)

3 kommentarer:

Well Done sa...

Va skönt att du Äntligen fatta! Men ständigt står frågan öppen om: NÄR blev Kommun Arg?

Jimmy sa...

Frågan är var man hittar dessa pärlor, eller är de redan slutsålda?

Den gamla känggubben har vaknat till liv och vill ha dem i samlingen.

thomas sa...

Jag som inte äger en vinylspelare, hur får jag tag på mp3:or med Krig i Hudik?