tisdag 2 februari 2010

"Jävligt kul är det i alla fall med covers"

Hallå där Masken, i Sub Alert. Ni har under åren spelat in ganska oväntade covers, som Jimmy Cliff och Stiff Little Fingers. Nu har ni dunkat in en Minor Threat-tolkning. Hur kommer det sig?
- Lite grann svarar du nog själv i frågan - just det att dom är lite oväntade. Men en bra låt är en bra låt oavsett genre resonerar vi, plus att vi lyssnar på väldigt olika musik alla tre i bandet. Vi är ju också så löjligt demokratiska att vi turas om att välja cover, och om ingen protesterar vilt så testar vi och ser om vi överhuvudtaget kan spela låten :-). Vi har fått mycket kul respons hittills så något rätt måste vi ju gjort. Jävligt kul är det i alla fall med covers, så vi kommer fortsätta ett tag till att lasta upp en ny i månaden...

Hur går det med splitsingeln tillsammans med Krimtänk?
- Vi har fått testpressarna och vi blev kanonnöjda med den. Skivan trycks i detta nu i 500 exemplar, och det är vi och Krimtänk som ger ut skivan. Tre låtar blir det på våran sida, bland annat vår första egna låt på svenska. Omslaget är en bild som Johan Helmersson (Slaktrens, Rawby Rec)gjort grovjobbet med och så har vi fixat lite med den i efterhand. Tror det blir kanon. Krimtänk har mosat in 6 låtar på sin sida, och det låter skitbra som vanligt.

- Finns det folk som ordnar med spelningar och som läser detta så får dom gärna höra av sig, Sub Alert och Krimtänk har tänkt att försöka få till lite spelningar ihop under 2010. Den 13 mars spelar vi tillsammans på Insikten i Jönköping.

Sub Alerts tolkning av Minor Threats "Small man big mouth" hittar du här.

Inga kommentarer: