tisdag 8 september 2009

London calling på skånska

Hallå där Dave Johansson, basist och sångare i Trevolt - ni har spelat in en kul skånsk tolkning av The Clash-klassikern "London calling", som i er version heter "Malmö kallar". Hur kom ni på den idéen?
- Det var Erik Billing (trummor) som kom på idén faktiskt. Han hade lekt med orden "jag bor vid kanalen" då han lyssnade på låten. Med hjälp av den meningen skrev jag en ganska direktöversatt svensk tolkning av låten. Vi repade tre gånger sen spelade vi in.

Vilka andra låtar skulle ni tänka er att tolka?
- Oj, det finns nog för många. Skulle vara kul med någon Bad Religion-låt faktiskt, jag och Adam Blomgren (sång och gitarr) är Bad Religion-frälsta. Något klassiskt med Strebers skulle väl inte vara omöjligt heller. Billing har säkert många idéer.

Vad händer i höst?
- Det blir bara arlite ströspelning. Vårt absoluta huvudfokus ligger på fullängdsinspelningen som påbörjas 1 nov. Det kommer att bli 14-16 låtar och borde vara klara vid årskiftet. Det är i nuläget oklart om något bolag ska ge ut den, vi får väl se vad vi får för erbjudanden. Annars gör vi det bättre själv... igen.

6 kommentarer:

Pike sa...

Du vet att Sthlm United gjorde cover på London Calling redan 2003/04 med låten "Stockholm kallar"? Släppt på deras enda release "Då vi var punk...".

PANKERIJADA sa...

i dont care about your shit blog

visit my blog

http://pankerijada.blogspot.com/

PANKERIJADA sa...

your blog is shit

visit my blog

http://pankerijada.blogspot.com/

Kjell Hell sa...

PANKERIJADA>>Fun site? First you see the message "Support the bands, BUY CD's"...then you find loads of downloads from Punk-bands??????

Strange!

Marky sa...

...redan innan Sthml United så förstörde Dan Bäckman alla chanser till att den skulle vara bra översatt till svenska..

Mikael Sörling sa...

Pike/Marky: Jag har vare sig hört Stohlm United-tolkningen eller Dan Bäckman-diton. Faktiskt sugen på båda:-)