fredag 22 maj 2009

Svinstian #7Från Close-Up Magazine #11 (juni 1994)

För första gången fick Svinstian bre ut sig över ett helt uppslag - och samtidigt finns några av mina märkligaste texter publicerade. Det är synd att inte redaktionen strök första stycket - och sista;-)

Jag inleder med ett helt ovidkommande bludder om fotbolls-VM (men tippade så klart rätt på såväl finallagen som vem som skulle vinna) och avslutar med ett helt sanslöst förvirrat resonemang om Kurt Cobains självmord. Det stycket är kalkonernas kalkon och trots att det gått 15 år sedan jag författade de raderna tycker jag det är sjukt pinsamt att läsa dem i dag. Däremellan hinner jag skriva mer om Stig Dagerman än Rally Holgers inspelning...

Det jag minns bäst är dock brevet och kassetten från Björn Ulenius. Jag hade i ett tidigare nummer sågat Chelsea och Lurkers. Björn som gillade banden skickade en kassett proppad med hits från de båda punkgängen plus ett långt resonerande brev om varför jag hade fel. Och det hade jag nog...

Dross och Disfornicate tycker jag håller fortfarande.

7 kommentarer:

Paco sa...

Aktivt Kol var Jocke i Pluton Sveas/Pitbull Farms första band. Så där har vi en ganska rak linje mellan Kent och svensk arisk hatrock när den är som allra mest nazistisk.

Mikael Sörling sa...

Paco: Hahaha.

Turbo sa...

kul som fan med gamla svinstian... lägg upp fler!

Mikael Sörling sa...

Turbo: Det kommer fler, många fler:-)

Slobodan Burgher sa...

bra skit!

Susanne sa...

Varför inte kalla hela bloggen för Sörlings Svinstia?
Det vore ju det ultimata.

Mikael Sörling sa...

Susanne: Jag har faktiskt tänkt tanken, byta namn på bloggen under en period och bara köra svinstior - men det hade blivit för tradigt... för mig;-)