måndag 11 maj 2009

Project Hopeless drar till Usa

Sympatiska malmöpunkarna Project Hopeless har nyligen kommit hem från en kortare Irlands-turné. Hur var den?
- Det var riktigt kul, berättar sångaren och gitarristen Oskar i ett mejl. Ingen av oss har varit där innan så det var spännande att bara se deras punkscen och själva landet i övrigt. Spelningarna gick väldigt bra och det kändes sjukt kul. Det var fem spelningar, varav fyra var på pubar, och det är vi ju inte så värst vana vid. Det blir ju lite annorlunda på sådana ställen i jämförelse med D.I.Y. lokaler som inte har det "rätta" tillstånden. Sista spelningen kändes mer som hemma dock, då spelade vi i en lagerlokal, sjukt kul och ett jävla pepp! De som hjälpt oss med spelningar och tagit hand om oss har varit väldigt trevliga och gett oss en grymt bra bild av Irland.

Och snart sticker ni iväg till Usa. Hur känns det?
- Usa-turnén känns lite svår. Jag är väldigt blandad till det hela då jag är så jävla nervös över det där landet. Det känns både extremt kul och sjukt nervöst. Förmodligen nervös över att det ska vara något som ska strula till det hela, men det går ju inte att tänka på det hela tiden heller. Vi ska ju åka på en tre veckor lång turné genom hela landet tillsammans med Expendable Youth från Chicago, de verkar vara grymt bra människor och väldigt trevligt sällskap. Shaman records från Chicago har styrt upp det hela.

Dessutom har ni spelat in en ny sjua. Hur hinner ni med?
- Singeln spelades in i mars, det tog ju ett bra tag för oss att fixa det då vi hade planerat att göra det lite tidigare. Linus har varit mycket upptagen med jobb och Hårda Tider, Tom bor inte i Malmö så det är ju svårt att sätta en deadline allt för fort. Men vi kände at vi var tvugna att sätta ett slut datum för sjuan så att den skulle hina bli klar till turnén. Det blev fyra nya låtar som känns mycket bra, vi spelade även in två Svart Parad covers till en tribute som kommer att släppas i Syd-Amerika av ett gäng olika bolag. De låtarna blev väldigt bra, kul att spela in grymma covers och få dem släppta. Singeln finns för övrigt att laddas ner på vår hemsida då den precis kommer ut nu till turnén och att det är så många som säkert inte ens peppar på att köpa skivor längre. Hur vi hinner med allt detta vet jag egentligen inte. Tom bor ju inte ens i Malmö så det blir ju svårt för oss att repa kontinuerligt. Det kommer förvisso att bli lite ändring på det till hösten får vi väl hoppas.

Vad händer i sommar och i höst då?
- I sommar så kommer vi nog inte att göra så mycket mer än denna turnén då Linus ska stanna i Usa. Vi har faktiskt en plan på att spela in en ny fullängdare till hösten, så vi ska börja med att göra nya låtar så fort vi kommer hem och igång med pepp och rep - samtidigt ska vi spela in ett par låtar till den kommande fyra-bands-split-lp:n "Anarkist Attack", vi, Hårda Tider, Raakakopio och Skitkids. Vi har planer på en turné till vintern igen, även lite kortare resor till hösten, möjligtvis en sväng tillsammans med Freedoom från Portugal i september/oktober nångång men inget är klart ännu. Mer info om det kommer att komma så snart vi har något.

Inga kommentarer: