tisdag 22 september 2009

Sixten Redlös: "Vi trodde väl ärligt talat inte att vi skulle orka"


(Foto: Bruno Edberg)

För några veckor sedan vaknade klassiska Jönköpingspunkarna 6/10 Redlös till liv igen. Bandet spelade tillsammans med Asta Kask i Huskvarna och nu väntar ytterligare ett par gig. Jag mejlade Sixten och bad dem berätta hur det här kommer sig.


- Vi blev tillfrågade av Asta Kask om att göra några spelningar tillsammans med dom. Vi trodde väl ärligt talat inte att vi skulle orka. Det kräver ju en del engagemang och jävligt mycket energi. Men vi bestämde oss i alla fall för att ge det en chans. Vi hade inte träffats alla fyra på flera år och bara det - att älta gamla minnen - var ju otroligt kul. Vi har ju trots allt mer eller mindre vuxit upp tillsammans. Sen vi splittrades har de flesta av oss fortsatt med musik i en eller annan form, men kanske inte lika intensivt som då.

- Spelningen i Huskvarna var hursomhelst jävligt fet. Långt över förväntan. Jag har väl själv aldrig varit något stort fan av återförenade band, men det är ju publiken som avgör om det suger eller ej. Vi fick nog bättre respons från både publik och media nu än när det begav sej på 80-talet och det gäller även Asta Kask som gjorde en otroligt tajt spelning. Det som förvånade oss mest var kanske att det var så många unga i publiken. Vi har ytterligare två spelningar inbokade. Jag vet inte om vi kommer göra nån mer sen. Vi har inte hunnit snacka om den saken.

Inga kommentarer: