fredag 22 augusti 2008

Punkrebellerna från Landskrona

The Bristles-boxen "No future in the past" (recension kommer under helgen) har gått varm den senaste tiden. Och när jag gick igenom en bunt scannade fanzines jag fått av Fredrik Åstrand hittade jag en intervju med bandet. Den publicerades i första numret av Survivors 1985 och det är sångaren Puma som utfrågas.

När bildades ni
- Vi bildades sommaren 82 för att vi var trötta på våra tidigare grupper och ville starta något nytt och det blev The Bristles så smånigom.

Vilka grupper är ni inspiererade av?
- Vi är väl inspirerade av de flesta grupper från -76 till nu. Alltså allt från Damned till Varukers. Men den gruppen vi är mest inspirerade av måste vara Sex Pistols. För dom var ändå de första vi hörde. Det var också dom som fick oss att ta våra tummar ur våra arslen och börja lira. Tack ska ni ha grabbar. Vila i frid.

Hur beskriver ni eran musik?
- Helst inte. Vi tycker att det är upp till var och en som är intresserad av oss att bedöma själv- Men om vi måste beskriva så skulle det väl bli: rak, rå, melodiös punkrock.

Hur många konserter har ni gjort?
- Vi har väl gjort ett 60-tal konserter runt om i Sverige. Än så länge inget utomlands, men det kommer.

Har ni varit med på någon samlingskassett?
- Ja några stycken från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Holland, England och Usa. Dessutom har vår "Ban the punkshops"-tape släppts av bolag även i Frankrike, England och Usa.

Vad anser ni vara viktigast: texten eller musiken?
- Vi tycker att båda är lika viktiga. För en bra text till bra musik gör en bra låt, eller hur?

Är ni anarkister?
- Nej, vi är inte anarkister. Fast vi håller med den anarkistiska ideologin i många avseenden. Men inte så mycket att vi vill kalla oss anarkister. Vi har våra egna åsikter och vill inte bli klassade för dom. Vi är kort och gott en samling rebeller som kämpar för det vi tycker är rätt i våra egna vägar. Dessutom tycker vi inte att punk är detsamma som anarki. Det tycke en del tro. Man behöver inte tro på anarki för att vara punkare. Dessutom finns det allt för många punkare som säger att det tror på anarki utan att veta vad det handlar om. Vi tror på punken som en protest och som ett sätt att leva.

Vad lyssnar ni på för musik?
Svegis: The Partisans, UK Subs, The Clash med flera.
Groll: UK Subs, Ramones, Joe Jackson med flera.
Ingemar: The Heartbreakers, Sex Pistols, New York Dolls med flera.
Puma: The Blood, Rolling Stones, Broken Bones med flera.

Vad sysslar ni med?
- Allt möjligt. Jobbar, knöllar, krökar, spelar, svarar på intervjuer, spelar korp-fotboll och en massa andra ointressanta saker.

Vad tycker ni om att vara med i fanzines?
- Det är alltid ball, men frågorna kunde ha varierat lite mer. Men nu ska vi inte klaga.

Har ni något att tillägga?
- Detta har jag sagt förut men jag kommer att säga det igen. Att fast det känns som att slå huvudet i en vägg så ge aldrig upp. Så länge du kämpar för något gott så går det inte att misslyckas hela tiden. Din tid kommer. Så håll ut och kämpa.

1 kommentar:

Anders sa...

När kommer recensionen av boxen då? ;)