måndag 25 augusti 2008

På jakt efter det ultimata emo-Sham 69-bandet

I ett mejl till Turist i tillvaron skriver Peter "Babs" Ahlqvist": "Nu jävlar körs det på den nya generationens punk. In the malls is where it happens! Forget the streets. Jag hoppas hitta den ultimata emo-Sham 69 korsningen i sinom tid".
I vintras knåpade han ihop samlingsskivan Svenska punkklassiker vol 2. Nu startar han upp ett nytt bolag tillsammans med sångaren och gitarristen i Kid Down, Eric Höjden. I ett pressmeddelande skriver bolaget Panic & Action "på ett nytt innovativt och kreativt sätt hitta den nya vägen att jobba med ny spännade svensk musik med internationellt fokus."
Man berättar också att Panic & Action "är ett management/ musikbolag som jobbar dynamiskt och proaktivt med att utveckla band. Med artister som prioriterar och kräver en nära relation med sitt bolag. I verksamheten ingår även in-house bokningsbolaget Panic & Booking."
Tre band är i dagsläget knutna till den nya etiketten: Chemical Vocation, Adept och Social Siberia. I höst kommer plattor och turnéer med två förstnämnda.

Babs om 360-modellen

9 kommentarer:

Paco sa...

Tvi vale! Det var bland det värsta jag har hört. Hoppas inte den pengakåta exploatören tror att några riktiga punkjävlar med skam i kroppen kommer supporta hans opportunistbolag.

Anonym sa...

det där med mallsen och forget the streets + det ultimata emo-sham 69 bandet var lite skämt...Inte så lite heller. Lite ironi kanske man kan kalla det.

Men opportunist eller ej. Bra musik, och band som testar nytt - progressiva sound och uttryckssätt, är tusen gånger intressantare än fyrtioåttonde generationens d-takts band. Det är det handlar om. Nyfikenhet och glädje i förändring och musik som blickar framåt (eller som plockar upp och fräschar upp det gamla på ett sätt. När kom det senast ett sånt svenskt 'punk' band?). Sen om detta kallas pengakåthet eller exploatering av vissa. det kan man väl kanske leva med.

/Babs

Paco sa...

Yo Babs, ironi biter inte så bra på internet. I övrigt så kan du gärna satsa på vilka veritabla skräpband du vill, men de där välpolerade gossebollbarnen har fan inget med punk att göra.

Slobodan Burgher sa...

ho ho ho!

Pelle sa...

Babs är cool! En eloge till honom.

Ballen sa...

Men herregud asså! Lyssnade igenom banden på P&A sidan. Grattis! Äntligen någon som signar band som förvisso kan spela men har noll koll på bra och roliga ideer. Det finns inte 1000tals lika urvattnade band over there. Nej nu ska det vi mjölka emo scenen och alla fjortisar på stålar så att de inte kan köpa rakblad. Detta har ingenting och kommer aldrig ha någonting med punk att göra.

Anonym sa...

..urvattnat? Ja, allt blir ju det. Hur roligt är det att höra svenska band...typ nya Umeå scenen köra samma stuk som Circle Jerks och Black Flag (gillar det ibland ska erkännas men helt klart: Jerrys kids och FU's känns mycket bättre) gjorde 1980 eller höra ett svenskt oi band köra Condemned 84 stuk (ge mig 4-skins, första Combat 84 singeln eller Blitz any day) eller nån Dis-clone...Allvarligt talar är inte alla stilar ganska urvattnade och tagna från England eller USA? När var punken fräsch och originell senast? Det är snart 30 år sedan första Discharge singeln och fortfarande gör en massa D-takts band samma grej (typ). Man skulle kunna gäspa för mindre...

Men trots det så gillar jag fortfarande punk och hardcore i alla dess stilar fortfarande (lyssnade på Riistetyt och Appendix och Kaaos igår...snacka om cred till mig. Vinner snart SM i hardcore-referat)...Om sen så våra band räknas in som punk eller ej får annat folk mätta med alla till buds stående måtstockar och mätinstrument. Jag har mätt klart!


..och så en sliten Sham-klyscha:


If the kids are united - anyone?

och nej...vara ironisk på internet det går bara icke!/Babs

Anonym sa...

Babs dissar umeå banden, konstigt, han ville signa regulations men de var INTE intresserade. Sen så låter inte banden circle jerks/blackflag.. köp någon skiva och lyssna själv... Det enda du är intresserad av är att tjäna pengar och det gör du ju bara igenom värdlösa släpp.

Anonym sa...

dissar inte umeå scenen Fan, Shape of punk var ju startskottet för många av de nya emo/punkbanden (eller...?).

Äh, allvarligt talar så gillar jag faktiskt regulations...och all gammal retro-i have heard it before punk...från Umeå eller Sala eller var det nu är. vad jag sa var något mer åt, hur intressant är den musiken om man nu ska jämföra, olika scener. allt är urvattnat och modelleras efter något som är gjort tidigare. Mer eller mindre.

att Regulations sen inte ville signa med bhr är en annan sak. många som inte velat eller velat också för den delen genom åren.

Bara intresserad av att tjäna pengar? Med betoningen bara...Fan, då satt jag väl inte här och dödade tid och ägnade mig åt meningslösa diskussioner.