torsdag 19 november 2015

Ronny "Det var ett fenomenalt år med sjukt mycket spelningar"

Jag kommer under en tid framöver att låta några scenprofiler berätta om hur deras år varit ur ett musikaliskt perspektiv. Ronny Andersson, Dead Rhythm, hur tyckte du punkåret 2015 var?
- Det var ett helt fenomenalt år med sjukt mycket spelningar. Flertalet nya bra band. Nya arrangörsgrupper. Bra skivsläpp. Utbudet på punk är mycket bra just nu.

Vilka skivor var bäst?
- Hmm väldigt mycket bra grejer. De som jag kommer på direkt i skallen är Terrible Feelings, Rotten Mind, Fredag Den 13e, Anatomi 71, Korsfäst, Paranoid, Ajax, Crutches, Deathraid. Allt som Honnör SS släppt. Damaged Head, Bäddat för trubbel. Kom Strul i år? Strul måste vara med oavsett. The Dahmers, Negative Self. Night Birds.

Vilka gig var roligast?
- Impalers/Ajax i både Stockholm och på Ktown. Negative Approach på Cyklopen. Honnör SS på Punx 44 förfesten. DS13 i Umeå på Last Mosh for Charlie - bästa stämningen på ett gig i år. Första Viagra Boys giget på Lilla Hotellbaren. Trubbel i Västerås. Bäddat för Trubbel på Virkesvägen. Vånna Inget på Debaser. 7 Seconds i Berlin. Det har varit så sjukt många bra spelningar i år så det är svårt att välja ut. Bästa överraskningen måste nog Matriarkatet varit på Debaser Strand för bara någon vecka sen, inte fastnat alls på det jag hört online men så lyckades jag se dem live innan Vånna Inget och det var mycket ösigare och tyngre än jag tyckt innan. Asbra var det - se dem om ni får en möjlighet! Sen måste jag nämna Nitad, Rival Mob, Misantropic, Problems, Red Doves, T.S.T, Crutches och Long Knife också.

Vad var sämst?
- Flertalet gig som krockat, speciellt i Stockholm har vi arrangörer lyckats lägga en hel del på samma dagar. Tråkigt som fan. Annars att jag inte åkte ner på No Hope For The Kids i Köpenhamn. Att spelställen försvinner suger som fan. Att inte Punk Illegal blev av.

Vad ser du fram emot 2016?
- Night Birds !!!! 2016 verkar bli året jag äntligen ska få se Descendents! Flertalet grymma amerikanska band som ska ut på Europasvängar som jag hoppas lyckas se. Det finns inget roligare än spelningar och 2015 kommer banne mig bli svårslaget, men jag tror 2016 kommer bräcka det.  Det kommer säkert massa släpp med grymma band också. Nya Utanförskapet ska ges ut, efter massiva förseningar, så den kommer lätt bli en av årets bästa skivor.
- Jag fyller 30 i januari och ställer till med en jävla fest med Terrible Feelings, Damaged Head, The Dahmers och två band till som släpps inom någon vecka. Så ta er till Västerås den 16:e januari för bra start på året.

Foto: Ia Hammar

Inga kommentarer: