måndag 23 november 2015

Madde "Det var ett jäkla drag och jag är fortfarande halvt lomhörd"

Jag kommer under en tid framöver att låta några scenprofiler berätta om hur deras år varit ur ett musikaliskt perspektiv. Madde Latonummi, ordförande för Manifests punk/hc-jury, hur tyckte du punkåret 2015 var?
- Punken i Sverige lever i allra högsta grad, gamla som nya band bevisar det. Alla som sliter och fixar med spelningar ska ha extra mycket beröm - ni är verkligen fantastiska!

Vilka skivor var bäst?
- Kronofogden "Arbete och/eller fritid", Rättens Krater "Nordvästpassagen", Anatomi-71 "Distansen tilltar", Mascara Snakes 7", Fredag den 13:e "Domedagar". Måste också nämna Faith No More "Sol Invictus" för att den är så förbannat bra!

Vilket gig var roligast?
- Martyrdöd på Nalen, Totalt Jävla Mörker på Kägelbanan, ryska antifa-hardcorebandet What We Feel i Berlin, Silminnäkijä på Punx 44, Cyklopen och Mascara Snakes på Nalen. Något otippat i sammanhanget måste också trumpetarfestivalen i Guca, Serbien, nämnas. Ett jäkla drag och jag är fortfarande halvt lomhörd!

Vad var sämst?
- Jag har varit upptagen med alldeles för mycket jobb, studier och annat, och har på grund av det missat många bra spelningar.

Vad ser du fram emot 2016?
- Att gå på fler spelningar och glädjas åt alla nya skivsläpp. Precis det man ser fram emot inför alla år alltså!

Inga kommentarer: