onsdag 8 januari 2014

Nominerade bästa punkalbum 2013

PRESSMEDDELANDE MANIFESTGALAN

De nominerade till Manifestpriset 2014

För tolfte året i rad är det åter dags för Sveriges enda oberoende musikgala; Manifestgalan. SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter presenterar nu stolt de nominerade till Manifest 2014. 


Årets gala äger rum den 7 februari på Nalen i Stockholm och då ska den bästa oberoende musiken som släppts under det gångna året hyllas. Sedan 2003 har SOM uppmärksammat och premierat artister på oberoende skivbolag och idag är Manifest ett av Sveriges viktigaste musikpris. I år delas Manifestpriset ut i sammanlagt 21 kategorier. Nytt för i år är priset Årets Klubb som presenteras i samarbete med SAMI (Svenska Artister & Musikers Intresseorganisation). 

Anders Engström, ordförande i SOM säger så här om årets gala:
När året 2013 skall summeras så är det ett på många sätt mycket speciellt år.  Det är ett år när intäkterna för inspelad musik helt domineras av de strömmande tjänsterna och ett år som sett ytterligare en koncentrering på majorsidan i och med Universals köp av EMI. Trots detta ser vi att den oberoende musikscenen frodas och lever och att de svenska oberoende musikbolagen återigen har producerat ett stort antal musikproduktioner på hög konstnärlig nivå av högsta internationella klass.  Det här kommer att bli en riktigt rolig gala!

Jurygrupperna består av närmare 100 journalister, arrangörer och branschfolk. Totalt har 508 album och 153 videos skickats in för dem att bedömma. Årets Live i samarbete med Grolsch väljs ut av ett antal av Sveriges mest meriterade arrangörer. Utöver detta presenteras även Manifest och SKAP:s textförfattar- och kompositörspris. Årets Experimentella produktion delas ut i samarbete med FST, Föreningen Svenska Tonsättare och Årets Nykomling i samarbete med Sensus studieförbund. Samtliga liveframträdanden avslöjas inom kort. 

Galan är öppen för allmänheten och en helkväll med livemusik, dj's och mingel utlovas! 
Biljetterna köps på www.nalen.com

Besök gärna www.manifestgalan.se eller www.facebook.com/manifestgalan för mer information.


De nominerade 2014 är:

Punk
Gatans Lag - Från Fest Till Arrest (PST Records/Kjell Hell)
Allvaret - Tänk på döden (Erste Theke Tonträger)
Tiger Bell - Don't Wanna Hear About Your Band (WIFE)
Hårda Tider - Scandinavian Hardcore Insanity (La Familia/Instigate)

Hårdrock
Bombus – The Poet and the Parrot (Century Media Records)
Agrimonia – Rites of Separation (Southern Lord Recordings)
In Solitude – Sister (Metal Blade Records)
Soilwork –The Living Infinite (Nuclear Blast)

Inga kommentarer: