måndag 16 december 2013

Lyckliga Idioter - bästa nykomling 2013


Unga Helsingborgspunkarna i Lyckliga Idioter tog med sin debutdemo scenen med storm under 2013. De här två låtarna har jag inte kunnat sluta lyssna på.Jag tycker Lyckliga Idioter var årets nykomlingar, kommentar:
Vi visste inte ens att det fanns något som hette så. Men när vi fick reda på vad det var blev vi sjukt hedrade! Inlägget om nyheten fick massor av likes på facebook också. Hur ska vi överträffa det?, undrar sångerskan och gitarristen Kajsa Wikman.

Hur tycker ni själva 2013 var?
Det har varit skitkul och jobbigt. Vi har ju verkligen legat i och kämpat. Men det har varit mer än värt det. Vi har fått en ännu större och ovanligt engagerad publik och bättre rutin på scen. Via facebook har vi också förstått att den geografiska spridningen på våra följare är ganska stor. Det kommer hat och uppmuntrande ord från allt emellan Trollhättan till Stockholm, hur nu det gick till.

Vad minns ni bäst från året?
När vi gjorde inlägget på Malmö hardcore (Facebook), gick och lade oss och vaknade till att inlägget utvecklats till den mest underhållande punkdebatten vi varit med om. Den händelsen öppnar fortfarande många dörrar. Tack Wictory för att du hatar Ebba Grön och vågar stå på dig!

Vad var roligast?
När vi spelade på Malmöfestivalen! Trots att jag (Kajsa) blev avslängd och utskälld av tågkonduktören på väg till Malmö så hann vi fram precis i tid. Den spelningen fick oss att förstå vad folk menar med magisk stämning. Publikens ögon lyste nästan och applåderna var inte av artighet utan det kändes att de var äkta. Det var allt ifrån lodisar till småbarnsfamiljer som inte bara hörde, utan verkligen lyssnade. Förvånade blev vi!

Vad händer 2014?
Turist i tillvaron vol. 7, manifest i Stockholm den 6/2, och fler spelningar utanför Skåne. Vi siktar också på att släppa en fullängdsskiva någon gång under året. För övrigt ska vi få discotöntarna att fatta vad riktig musik är och bidra till världsförändring. Skånetrafiken ska sänkas inom kort. Revolt för fan.


Inga kommentarer: