söndag 8 december 2013

Antipati säger hejdå med vinylsingel


Ett av landets bästa punkgäng la tidigare i år ned verksamheten. Väldigt tråkigt tycker jag som hade hoppats på en uppföljare till det vrålgrymma albumet ”Frågor som rör det allmänna”. Jag bad bandets sångare och gitarrist Robban Lindelöw räta ut några frågetecken.

Sista plattan med Antipati kommer snart ut, ”Läggdags för Antipati”. Hur känns det? Vad tycker du om singeln? Varför ges den ut?
Det känns bra, som ett ganska värdigt avslut. Skulle jag ha någon invändning skulle det kanske vara beträffande antalet låtar, hade gärna sett att det blivit en fyrspårssjua, men då skulle plattan kanske inte kommit alls eller kommit ut mycket senare än vad den redan gör. Materialet syr ihop säcken lite, vi säger hejdå och återkopplar lite till tidigare låtar och produkten kommer bli lyxig; gatefold, splattervinyl samt medföljande cd. Anledningen till att den ges ut är just för att knyta ihop säcken och vinka hejdå.

Varför har ni lagt ner Antipati?
Det hade känts som uppförsbacke rätt länge på slutet, det gick segt med rep och låtsnickrande. Alla hade andra musikaliska åtaganden som prioriterades över Antipati i olika utsträckning, och lite kändes det väl som man gick åt olika håll musikaliskt också. Det har i och för sig varit en av Antipatis styrkor, så jag vet inte om det egentligen var en anledning. Sen kändes det lite överkurs att ha två aktiva band och samtidigt försöka vara en god far och äkta make. Och eftersom Agent Bulldogg kändes (känns) roligare av olika anledningar var det ett lätt val. Jag föreslog att Antipati skulle få vila ett tag och det mötte inte så stort motstånd.


Vad var det bästa med Antipati?
Det bästa var våra låtar, som jag tycker låg klart över snittet när det gällde texter och till stor del även melodier och refränger. Sen är det såklart fina killar också som jag tycker mycket om och nästan alltid haft väldigt roligt med.

Vad gör bandmedlemmarna istället?
Reidar jobbar på sin trubadurkarriär (supportade Stefan Sundström i Hultsfred i går bland annat) samt fortsätter spela new wavig pop med Reidar Assine & Kvarteret. Han har också startat en klubb i Stockholm utan liveband som heter "Ett Plejs För Såna Som Oss" med bland annat Ville (The Lowlifes/Projekt 9) samt har börjat repa streetpunk på engelska på lekfull nivå med folk från bland annat The Clichés/Booze & Glory, Wolfbrigade, Dims Rebellion etcetra.

Pelle medverkar också i Kvarteret, samt spelar bas med hardcorebandet Dobermann Cult, som precis släppt sitt tredje album, den här gången på Gaphals. Dessutom spelar han in andra band ihop med sin bror.

Johan spelar med Agent Bulldogg som har lite allt möjligt på gång. Han är även medlem i Projekt 9 (med folk från The Lowlifes, Poor Old Slugs och Frenzy Four) som snart skivdebuterar med en sjua på tyska Contra. Som om inte det vore nog har han börjat laja med ett nytt projekt där han sjunger sina egna låtar kompad av folk från bland annat Kombat Katz, The Civillains  och Psykbryt.

Jag spelar med Agent Bulldogg och skivdebuterar snart med studioprojektet Sabotage (med Erik: Contemptuous, Frontlash, Vindicate This!) och Matte (Frontlash)). Det är ett lagom extraprojekt eftersom alla är småbarnsföräldrar, och vi därmed håller repen på ett minimum och inspelningarna jävligt effektiva. Uppföljaren till "Betraktelser från Staketet" (PST) skrivs och repas i detta nu.

När kan vi förvänta oss en Antipati re-union?
Vi får nog vänta lite om den ska bli effektfull. Just nu är jag helt opeppad, men jag håller det inte för omöjligt att suget infinner sig igen i framtiden och då får vi väl se om det var en fråga om sömn eller död.

Inga kommentarer: