söndag 14 november 2010

Makabert Fynd samlar inte damm
Makabert Fynd/Nice Idiot
Fuck your scene kid, vol 1 (Kranium) 7"

Makabert Fynd
S/t (Flat back) 7"


Nej, nej, nej - det här är inga nya plattor med ett av Sveriges allra bästa hardcoreband: Makabert Fynd. Det är bara jag som är sen. Pinsamt sen. Jag var tvungen att kolla när Bloggasfuck-Masken recenserade de här sjuorna och blev smärtsamt påmind om hur länge de legat i min recensionslåda - mars 2009.
Men de har minsan inte legat där och samlat damm. Det är inte riktigt Makabert Fynds grej. Makabert Fynds grej är kompromisslöst primitivt vansinnesmangel i samma anda som kanske främst Missbrukarna. Jag är väldigt förtjust i de här två singlarna - men gillar än mer albumen (recensioner utlovas 2012) "Ondskans natur" och "Det var bättre förr" eftersom Makabert Fynd så lätt fyllar ut fullängdskostymen.
Jag är inte helt förtjust i splitsinglar eftersom det andra bandet alltid hamnar i skuggan av favoriten. Jag skulle gärna höra mer av Nice Idiots pogovänliga hardcore. Finns ni kvar?

Favoritspår split: Dom nakna och dom döda (Makabert Fynd), Folkfascist, halvnazist (Makabert Fynd), Nice Idiot (Nice Idiot)

Favoritspår S/t: Svin, Får aldrig nog, Borgare

2 kommentarer:

Anonym sa...

funnit ett jädra bra punk/metalband från Örebro. www.myspace.com/lunamacabre.
Spana in Sörling.

hedvux sa...

Nice Idiot släppte en Cd för några månader sen, tyvärr inte hört