måndag 1 november 2010

Crime city hardcore - bäst i landet

Hårda Tider
Gatan kallar (Hårda skivor) lp

Malmöscenen har varit grym i år. Jag skulle kunna göra en lista på årets 10 bästa plattor och utan problem fylla den med hardcorepunk från Crime city. Jag pratar Slöa Knivar, Beyond Pink, Sista Sekunden, Bäddat För Trubbel, Oldfashioned Ideas och en massa coola band. Jag pratar Hårda Tider. Ett av de allra coolaste i dagsläget. Det verkar även scenen tycka. När Hårda Tider för en tid sedan höll releasepartaj i Malmö Folkets Park sålde man slut på de 400 biljetterna snabbare än en recitation av Napalm Death kolossen "You suffer".

Hårda Tiders albumdebut "Gatan kallar" är en sjutusan till crossover platta. Här finns drag av Gorilla Biscuits och GBH och Lethal Aggression på en och samma gång. Det är moshmangel och punkrockattacker i en skön förening. (Och ju mer jag lyssnar påminner "Gatan kallar" om Svart Snös finaste stunder.) Otroligt bra sång - på skånska så klart, lysande texter och en DIY-attityd som genomsyra hela skivan. Den som köper vinylen får dessutom en grym plansch att nita upp på väggen samt ett bonusspår - en fet cover på One Way Systems klassiska "Stab the judge". Vad mer finns att säga?

"Vi bombar och trashar/ hardcore från livets hårda skola /Vi tjorvlar och bärsar/ vi svär att aldrig gola/ Vi rackar och pushar/ vi lever våra liv/ Vi X:ar upp och moshar/ det här är vår kultur/ Vårt liv, vår sak/ Crime City Hardcore PMA/ Vi kroftar och brölar/ vi sitter jämt i klister/ Vi minns våra döda/ vi står på gatan mot nazister/ Vi spisar och blastar/ vi dricker läsk och äter pizzor/ Vi bränner och graffar/ vi snackar inte med polisen/ Vårt liv, vår sak/ Crime City Hardcore PMA"

Poesi.

Favoritlåtar: Crime City Hardcore, Writers, 7 Streck, Rastlös natt, Stab the judge

4 kommentarer:

Jimpa sa...

Oldfashioned shit? haha!

Mikael Sörling sa...

Jävligt bra namn:-)

Dobermann sa...

Det här är en sån jävla på riktigt och erik, kanske scenens bästa frontman, spottar det här är det fan på riktigt. Jag har CCHCs rygg från huvudstaden alla dagar. PMA

//Martin Dober

BmanTexino sa...

Riktigt bra grejer, som sagt var, Crime city regerar..