fredag 20 februari 2009

Kloak Stank

Kloak Stank sparkade sin fanzine verksamhet i slutet av 79 och första numret dök upp året efter. Redaktionen hade intervjuat band som Usch, Alien Beat och The Rude Kids.Och i recensionsblocket tycks det till om så väl Kriminella Gitarrer som Noice. Och vi får följa med på gigs till Rågsveds ungdomsgård och Musikverket.

Nummer 2 kom några månader senare och Magnus Jonsson och Carl-Michael Jendesten hade fått till ett riktigt kanontidning. Bitch Boys, Livin' Sacrifice och Baiters intervjuas, men allra ballast är livesnacket med Thåström och Gurra i Ebba Grön. Thåström avslöjar exempelvis att han älskar Donna Summer!

Vad som hände mellan nummer 3-7 vet jag inte, men något måste det ha varit. Kloak Stank gick från att vara ett kul fanzine till att bli en smått fantastisk punkblaska. Nummer 9 är lysande. Här skrivs det om Lords of the new church, Bad Brains, Paul Weller, Killing Joke, Black Flag, Chron Gen, Picnic Boys, Chelsea, Strindbergs och en artikel om amerikansk hardcore. Helt sjuk bra uppstälnning. Att redaktör Magnus Jonsson dessutom är ett Crass-fan av rang gör inte saken sämre. Kloak Stank är ett av de fem bästa fanzinen som existerat i det här landet.

Kloak Stank #1, 2, 9

PS: Malmöpunkaren Palle har skickat in en insändare till Kloak Stank #9. Han vill ge sin syn på de kravaller som bröt ut på Södergatan (hösten 81?). Palle skriver att pressen "som vanligt hade bildextra" och att en anonym polis uttalade sig så här i en artikel "man ska slå dom på dom känsliga delarna så får dom ont dagen efter och dom ska inte ha lite ont".
Hmm, det låter väldigt bekant...

1 kommentar:

Korken sa...

Du vet väl att hela CRASS-grejen är en uppfinning av Thatchers polska kusin? Hade de inte fantiserat ihop detta låtsasband hade punken aldrig behövt börja med D-takt och Brixton hade varit huvudstad i Anarkoeuroland idag! Passiv pacifist! Kloakstank var för övrigt en superb kalasblaska!