söndag 12 oktober 2008

Fanzinefrossa - fyra vassa tidningar (repost)
Skottkärrans Ande kom från Åkersberga och oansvarig utgivare var Peter Hirseland (Kramp, Ur Funktion, Svart Snö).
Skottkärrans Ande #1 1984
Punken i Stockholm, Ernst and The Edsholm Rebels, Moderat Likvidation, Varukers, Anti-Cimex, Riistetyt, Mob47 med mera.

The Triffids var ovanligt välredigerat och snyggt fanzine, som bara kom ut med ett nummer. I redaktionen fanns bland annat Birdnest-bossen Per Granberg.
The Triffids #1 1985
Bedrövlerz, Crass, The Past, Subhumans, Vibrators, Disorder med mera.Ettnollett (och just nummer 2) tillhör också de sönderlästa zinen. Ettnollett var proffsigt och välskrivet. Nicke Boström i Luleå hade tidigare etablerat sig på zinescenen med den punkigare utgåvan Pack. I dag 2008 kommer fortfarande Ettnollett ut.
Ettnollett #2 1984
Disorder, punken i Västtyskland, Conflict, Kramp, Mob 47, svenska punkscenen, Black Flag, kåseri av Zluggo Pop, Wretched och en massa annan cool läsning.Jag kände inte alls till Trassel tidigare. Det här var deras första nummer och det kom ut 1983. Zinet innehåller artiklar och åsikter om bland annat Vietnam, nazis, atomvapen och en intervju med Sötlimpa. När man vet att de som gjort den här tidningen heter Magnus Hörnell, Bonny Svensson och Magnus Bjurén så blir den mycket mer intressant. Dessutom skrev även en herre vid namn Micke Blomqvist för Trassel...Först postat på Södra Promenaden den 28 maj.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Please new link for Skottkärrans Ande #1 ! Thanx!

Anonym sa...

Please new link for Skottkärrans Ande #1 ! Thanx!

Anonym sa...

Please new link for Skottkärrans Ande #1 ! Thanx!