måndag 6 oktober 2008

Chemical Vocation behöver rufsas till

Chemical Vocation
A misfit in progress (Panic & Action) cd

När Peter "Babs" Ahlqvist släppte nyheten om sitt nya bolag Panic & Action blev jag naturligtvis nyfiken på vad som triggade Babs nu. Jag spanade in de tre sajnade akterna Adept, Social Siberia och Chemical Vacation. Och blev förvånad - det lät inte alls så tokigt, ganska bra faktiskt. "A misfit in progress" med Chemical Vocation är premiärsläppet. Troligen det svagaste kortet i den nya leken.

Chemical Vocation beskrivs som bandet "som tillsammans med Neverstore och Kid Down representerar den nya tidens punk." Man pekar på släktskap med skejtpunk och Millencolin, samt Usa:s emo-scene. "Emo är inte det smetiga utseendefixerade kladd som My Chemical Romance och Underoath gjort det till", säger västgötarna i ett uttalande. Och förklarar sin tolkning: "Emopunk handlar mer om powerpop som inte trånade så förbaskat utan gick på knock rakt i magen.

Och Chemical Vocation beskriver sitt sound ganska bra. Millencolin är absolut en stor influens. Skejtscenen finns där, liksom emo-punken och dess starka kajalmålade refränger. Jag pallar inte riktigt med hela plattan i ett svep - ett par spår i taget fungerar alldels utmärkt och Pierre Larson har en röst som är svår att motstå. Men jag önskar ibland att någon bara trasade sönder ljudbilden eller drog ett rakblad över några riff eller fick spel och löpte amok. Chemical Vocation känns aningen för välkammade och behöver rufsas till lite. Emo eller inte.

Favoritspår: Pencils and papers, A misfit in progress, The beautiful truth

2 kommentarer:

Professor Stretch sa...

Hej, jag läste i din förra blogg om trallpunk. Om du har några gamla demokassetter med trallpunk som du inte vill ha kvar, så är jag väldigt intresserad av att köpa dem. Du kan maila mig på gylfsmed@hotmail.com i så fall. Ha det fint!

Professor Stretch sa...

Hej Sörling, om du har några gamla demokassetter med trallpunk som du inte vill ha kvar, så är jag väldigt intresserad av att köpa dem. Du kan maila mig på gylfsmed@hotmail.com i så fall. Ha det fint!