fredag 3 oktober 2008

Stark Raving Mad - hardcore att minnas

Stark Raving Mad
Amerika (Just 4 Fun) cd

En av 80-talets bäst bevarade hemligheter? Inte nu längre. Tacka Finspångsetiktten Just 4 Fun för det. Stark Raving Mad spelade hardcore i samma anda som exempelvis D.R.I. och Suicidal Tendencies, men man kan även spåra namn som MDC och Dead Kennedys i de snabba, runt minuten långa, hardcore- stänkarna. Bandet bildades i Houston, Texas, 1982 under namnet Pissed Youth. Året efter bytte man till Stark Raving Mad och tre intensiva år tog sin början. 1984 spelade man in första plattan "MX", en 45 varvs tolvtummare, och ett år senare "Amerika", också det en 45 varvs tolvtummare. Under de här åren turnerade de runt om Usa. 1986 gjorde de sitt avskedsgig på CBGB. Två år senare gav metaljätten Nuclear Blast ut båda skivorna som ett album. Och det är det albumet som nu för första gången ges ut på cd.
Jag tycker Stark Raving Mad åldrats väl och framför allt låtarna från "Amerika" känns väldigt fräscha än i dag. Oavsett om du är inne på D.R.I., MDC eller tidiga Suicidal Tendencies så kommer du gilla de 32 spåren här.

Favoritlåtar: Mr Hardcore, Capitalist cunts, Machine gun youth, Piss on you, Happy people

2 kommentarer:

per sa...

Sörling, fint att se en recsension på favoritbandet nu....som du säger, tyvärr alltför bortglömda. Men det är kvalitet som står sig än idag...klassiker

Anonym sa...

download link?