fredag 10 oktober 2008

Punktrashattack

Plague
Thumper (Just 4 Fun) cd

Hardcorepunkarna Plague från Cleveland hade troligen varit ett okänt namn i Sverige om det inte hade varit för Punish-Snuffe i Finspång. 1988 sajnade han bandet och gav ut splitlp:n med Rövsvett, "Distortion head" eller "Sällan studsar en termos" som den hette på svenska. Plague hade börjat lira 1982, influerade av Discharge och Stooges. Först fem år senare kom singeldebuten "Just say no", en smått förtjusande hardcoreattack som hade väldigt lite med Discharge och Stooges att göra. MRRs chefsideolog Tim Yohannon nickade gillande och jämförde med Capital Punishment. Danska Moshables recensent hörde anmärkningsvärt nog såväl GBH som Dwarves i det korta aggromanglet.

Just 4 Fun har sammanställt en delikat historielektion över Plague. Här finns debutsingeln, liksom uppföljaren "Unresting place" och det suveräna hardcorealbumet "Chain sawing massacre". För hängivna arkeologer har J4F dessutom grävt fram en osläppt inspelning som var tänkt att bli Plagues tredje ep "Play dead". "Thumper" innehåller sammanlagt 34 låtar. Garanterat ett måste för alla som är inne på amerikansk punktrash.

Favoritlåtar: Choices, Rat in a maz, Downtown, Middle age abuse, We've gone mad

4 kommentarer:

Slobodan Burgher sa...

ja, jag som bloggade Plague for ett par ar sedan! fan, just say no = punk, shorts och boots. rena ramma rovsvett ideologin. skitbra. aven om us hc suger. men plague var konstigt nog det forsta us hc bandet som kom till tidaholm eller i alla fall mig personligen...tror faan jag inte hade hort ens minor threat innan plague - konstigt hur det har fungerar...har innan namnt att jag inte hade hort amebix innan g-anx...

Anonym sa...

Jo det stämmer nog Tony att Plague var först här. Vi toklyssnade ju på Rövsvett / Plague splitten när den kom minns jag. Och den håller än idag. Även om Rövsvett sopade banan med jänkarna...

Anonym sa...

Gillade aldrig Plague och tyckte att Rövsvett gjorde sin svagaste insats på spliten. Trots detta skulle det vara kul att höra vad Snuffe lyckats koka ihop här.

Men visst det slår ju det mesta i D-takts väg som fanns på 80talet. Vilket ju inte var så svårt då det mesta sög. Eller hur Tony ;).

Lite roligt hur folk kommer in lite olika på band beroende på ålder. Jag som hade hört Killing Joke innan Amebix förstod aldrig vari storheten med dem låg. De var ju bara en blek kopia.

Slobodan Burgher sa...

precis, osv jag hade inte inte hort killing joke innan amebix, hatta om man blev tok fast med en gang?