onsdag 18 maj 2011

Sista Sekunden kommer ut som Uggla-fans

I den senaste svinstian (Close-Up #131) skriver jag lite om Black Nation, Inkvisitionen, Tomma Händer, Kafferep och Radiation Sickness.

Och på annan plats i tidningen en kort artikel om Suicide Syndicate, den gjordes innan Bengtssons trafikolycka. Jag kommer att lägga ut hela intervjun här så fort jag hittar den.

En del andra coola artiklar i det här numret, som reportaget om hårdrock i Botswana och en intervju med Sista Sekunden där Tommy Tift outar sitt Magnus Uggla-intresse.
Garva du, men Tommy har rätt!
Sjuttiotals-Ugglan var toppen och plattorna "Vittring" och "Varför ska man ta livet av sig..." lyssnar jag på än i dag.

4 kommentarer:

Ludde sa...

Säga vad man vill om Uggla, men dom två nämnda plattorna är fantastiska.

JohanMalm sa...

Frågan är bara varför man vill slösa bort tid på att lyssna på uggla när det finns så mycket annat att lyssna på?

Ola sa...

GAMLA Uggla (och då räknar jag alla plattor (men inte alla låtar) fram till (men inte med) Välkommen till Folkhemmet) är ju grym som fan!

Mikael Sörling sa...

Johan Malm: Blöööörgghhhh!

Ola: Helt rätt. "Den ljusnande framtid är vår" är inte dum heller och "Godkänd pirat"-liven fantastisk.

Jag minns en helt otrolig Uggla-konsert i Mjölby någon gång på 80-talet. 6000-7000 personer som blev fullständigt sjövilda när Uggla drog igång "Vittring". Han fick avbryta låten eftersom det blev ett helvetisk tryck mot kravallstaketet. Han uppmanade alla att ta ta tre steg bakåt, inte helt enkelt med fastmonterade stolsrader, och alla gjorde det - sedan drog han igång låten igen. Och det blev fett allsångskaos.