måndag 13 september 2010

Once a punk always a punk always a punk always a punk (discodeathremix)

Topper
Punk dont death (Supernova) cd

Det var för drygt tio år sedan som Topper detonerade punkbomben ”Once a punk always a punk”. En fenomenal sång som flörtade med The Clash och Stiff Little Fingers och med en refräng som sa det vi alla kände. Jag älskade den låten och jag tycker efter några hundratal lyssningar senare att den definitivt ingår i serien moderna klassiker.
Topper hade fått en hit. Och de återanvände den – gång på gång på gång. Och när Topper så här några år senare följer upp 2000-talets tidiga inspelningar finns den naturligtvis med igen. Nu i en otroligt märklig dub-version, som om dom vill ta död på sin darling.
Dub-varianten avslutar ”Punk dont death” och kanske skulle Topper gett fan i att spela in den på nytt eftersom fokus hamnar just där – inte bara här utan i de allra flesta recensioner jag läst.
Det är synd, för jag tycker Topper lirar riktigt trevlig 77-punk i The Clashs anda och jag skulle gärna vilja bry mig mer om låtar som ”Stop the world” och ”Do your love your country” än att fundera på hur dom tänkte med dubben och hur ”Once a punk always a punk” kommer behandlas nästa gång.

Favoritlåtar: Stop the world, Television, Debbie

1 kommentar:

Anonym sa...

Dub versionen var inspelad i samma session som uppföljaren No 1. Nu blev det ingen release på den sessionen.... Så topper tyckte det kunde vara trevligt att ha med den som ett bonustrack, men det försvann någonstans i omslagsmakeriet.slitsamma, det är sjukt coola katter med på den versioner ....men nu släpper topper den låten...