tisdag 20 juli 2010

Bäst just nu - Antipati "Frågor som rör det allmänna"

Antipati
Frågor som rör det allmänna (Kjell Hell) cd

Med risk för att bli tjatig - men det är helt sjukt vad mycket bra punk det har getts ut i år. Just nu är det Antipatis andra fullängdare "Frågor som rör det allmänna" som får mig på gott humör. Jag har haft plattan som reskompis till jobbet de senaste veckorna och upptäckt att den här utgåvan växer för var lyssning. Här finns knivskarpa melodier, stenhårda rövarrefränger och en attityd som deklarerar att Antipati inte kröker rygg för någon. Antipati har lagt ner ett rejält jobb på att skriva l å t a r som verkligen dröjer sig kvar efter att musiken tystnat.
Jag tänker på den briljanta "Punk på Berns" där Antipati tar heder och ära av alla av nostalgiknarkare som blir punkare för en kväll: "Punk på Berns, krustader och champagne. Jag skulle spränga hela skiten om jag bara fick en chans."
Jag tänker på den otroligt coola "Så jävla svensk" där en flippad saxofon gör stora delar av låten. Och jag tänker på det furiösa manglandet i "FRA".
Jag gillar också de coola arrangemangen och påläggen och gitarrerna. Ljudet är fett som satan. Texterna ovanligt bra - och på svenska, bravo! Dessutom - Robban sjunger helt suveränt här (jag lyssnade på debuten "On repeat" häromdagen och den sluddrar han sig igenom, hahaha).
"Frågor som rör det allmänna" är en ypperlig platta från ett av Sveriges allra bästa band. Missa den inte!

Favoritlåtar: Punk på Berns, FRA, Så jävla svensk, Stäng av, Skinhead

2 kommentarer:

Anonym sa...

säkert bra platta, men omslaget är kanske den fulaste skiten jag någonsin sett!
/k.

Surbullen sa...

Kan inte annat än att instämma. En blivande svensk punkklassiker. Så sjukt jävla bra.