måndag 3 mars 2014

Åk till Umeå i påsk - värsta festen!


Jag hade väldigt gärna själv åkt till Umeå i påsk. Jag undrar om jag sett en starkare line-up till en festival tidigare. Arrangörerna har gjort ett strålande arbete och jag hoppas att Punkfesten blir en stor succé. Jag kan som sagt inte åka till Umeå. Viktigare saker händer på hemmaplan, min son fyller 8 år. Men ni andra, om ni har möjlighet - fira påsken i Umeå. All text nedan är snodd från festens Facebooksida.

TORSDAG 17/4
---------------------------------------------

---------Avvika--------

Mörk, atmosfärisk hardcore från Tjeckien.

---------Fru Dörr-------

Onepiece hardcore som skrämmer slag på strejkbrytare och borgare. Har medverkat på Turist i Tillvaron 2 och har nu även släppt en split-CD tillsammans mer G.E.R.M.


---------Svettas eller Dö------

Svettas eller dö är här för att skrika ut ångesten över att vara kär i Twin Peaks-snutar, hata balticgruppens förstörelse av Umeås stadsbild, visa på alternativ till att joina försvaret och generellt spela peppig, snabb och satans så förbannad hardcore med svettbanden hårt klistrade i pannan.

Bandet gör scendebut på Punkfesten

---------G.E.R.M--------

Punkveteraner i Umeås punkscen med medlemmar ur Misantropic och Epidemics kommer att sätta ribban högt för resten av festivalen med några jävligt arga och råa dängor. Har även gjort vår egen hymn ”Verket”.


---------Epidemics---------

Umeåbandet släppte sin andra hyllade fullängdare i höstas och en riktigt bra låt till FATTA-kampanjen nyligen. Tänk Ramones, X-Ray Spex och så vidare!


---------Skelett---------
Som dom själv beskriver det Domedagspop. Skramligt, stökigt, skränigt


---------Solanas Cunts---------
anarkafeministisk riot grrrlpunk. Cis-mannens värsta mardröm.


---------Bad Nerve---------
Umepunk 3-piece. Bandet har precis spelat in en ny 7" som vi förhoppningsvis får ta del av på festivalen.


FREDAG 18/4:
---------------------------------------------

---------Slöa Knivar---------

Sveriges mest vitala liveakt, med den oefterhärmlige Patrica på sång, kommer tillbaka till Umeå för att spela sin unika hardcore för oss.


---------Knaegt---------

Malmö stad fortsätter leverera och vi gläds åt att kunna presentera dess senaste geniala export, Knaegt! Ett svenskt Rich Kids on LSD som nafsar Slöa Knivar hälarna när det kommer till intensitet live. Vem fan e du!


---------Dråp---------

Var tog alla crustband vägen? Är punkscenen verkligen lika trendkänslig som resten av skitsamhället? Misströsta ej! DRÅP från Sundsvall håller crustflaggan högt. Se fram emot opretentiöst ursinne och habilt mangel.


---------Damaged Head---------

Medlemmar från Herätys, Separation, Nitad och Agent Attitude kommer samman för att spela musik som låter som en mix av de banden. Råpunk från finsk bruksort möter amerikansk västkustshardcore, med andra ord. Förjävla bra!


---------Utbrott-----------

Det var nåt år sen sist men nu kommer grannarna i Luleå tillbaka med sin svängiga punk och röjer!


HONDJÄVUL (Boden/Luleå) -
Norrbottenslegender som levererat rå punk och pungsparkar i många många år vid det här laget


---------Dogmatist-----------

Från smutsigaste södern kommer Köpenhamns sludgekungar Dogmatist. Lika delar Disrupt och Nirvana. Hardcore blir inte farligare än så här. Dessutom nyinspelad 12" på Adult Crash och Raw Birth records


---------Trots-----------
Förra årets nykomlingar som börjat bli varma i kläderna. Melodisk aggressiv fyrtakts punk.


LÖRDAG 19/4:
---------------------------------------------

---------Burning Kitchen--------

Före Regulations, före Masshysteri och före många av er var ens födda visade stockholmsbandet Burning Kitchen hela Sverige hur fyrtaktspunk ska låta. Sågs senast i Umeå på Punkfest II på Galaxen -98. Snabbt, hårt och sjukt svängigt. Punkrock'n'roll against state control!


---------Lysande Utsikter---------

Slamrig punk från Göteborg som blandar svängig d-takt med melodisk sång och feta refränger. Lyssna på hiten ”Vita kränkta män” - vem ser INTE en circle pit bryta ut ungefär 1:10 in i låten?


---------Contorture--------

Grym D-taktskross från Göteborg som får dig att slå världsrekord i kängnäve. Släppte 2013 krosstolvan "Who´s in charge" och följer upp med två split 7 under 2014. Soundtracket till patriarkatets sista vila, helt enkelt förjävla rått.


--------Matriarkatet---------

Senast dom spelade på gamla Verket gick det inte att se scenen för alla stagedives. Vi kunde inte tänka oss en punkfest utan detta charmiga, popiga och tokösiga Stockholmsband. Umeå ♥ Matriakatet!


--------- Agent Attitude---------

Bandet som revitaliserat Uppsalas hardcorescen och genom idogt turnerande i Europa och USA jobbat för att sätta sitt avtryck på punks varhelst de spelar. Förbered er på att svänga känga och peka fingret i luften till tonerna av hits som Repulsive action och Can't get this out of my head!


---------VIVISEKTIO---------

Kaospunkveteraner från Äkäslompolo (numera nedflyttade till Oulo). Har lirat sedan mitten av åttiotalet, numera råare än någonsin!


---------Misantropic---------
Det är osäkert om någon mer detaljrik beskrivning behövs här, men förbered dig för ordentligt rens, kängnävande och att Gerda vrålar skallen av dig. De kommer även ha med sig en helt ny skiva tills dess och det är ju extra trevligt.


---------Jenny Nilsson & Demonerna---------
Pop med ett härligt driv som kommer jaga det sista av vintern på flykt och istället svepa in oss i höstmörkret.Det är ett festivalpass som endast kan förköpas på Burmans och kostar 260kr för alla tre dagarna, (varav 10 kr går till Burmans). Du får ingen fysisk biljett utan lämnar namn och personnummer på en lista. Så ta med legitimation på eventet så kryssar vi av i listan där.

För alla som INTE bor i Umeå kan köpa biljetter över internet.

Tillvägagångssätt:
Sätt in 260 kr för varje festivalpass du vill köpa på Verkets PG-konto: 30 26 88 -7 och skriv in ditt perssonnummer i meddelanderaden!
Mejla sen till punkfest11@gmail.com med denna information: namn & personnummer för alla som ska ha festivalpass (för att få bekräftat att du köpt biljett/biljetter).
OM du köpt biljett, inte kan komma och hittat nån som kan gå istället för dig – MEJLA till punkfest11@gmail.com, vi vill veta namn och personnummer både den som hade biljetten och den som fick biljetten.

Nån slags mat eller dylikt ska finnas till försäljning.

Ingen åldersgräns och ingen alkoholförsäljning.
Är du under 18 så kommer du spik nykter eller så kommer du inte in, men har du åldern inne får dina öl följa med om du så önskar.

Inga kommentarer: