söndag 9 maj 2010

Stick och brinn - först bäst och vackrast på KBKB i Malmö var packat i lördagskväll när Sista Sekunden ordnade årets fetaste releaseparty. Och det var ett extremt taggat Malmöband som gick upp scenen efter 23 och lät alla känslor explodera i ett suveränt gig. Publiken var sannerligen peppad och det flög hardcorekids både till höger och vänster från scenen. Stadgedive to hell i den gamla skolan. Sista Sekunden bevisade galant att man åldrats med stil.

Men de var inte kvällens bästa akt. Det var i mina öron Stick och Brinn. Gästerna från Västerås sparkade igång hela arrangemanget och jag min polare Mattias blev smått knäckta över hur bra de var live och hur cool deras gitarrist Fitman var. S & B körde låtar från demon och sprillans nya plattan - dessutom hyllade man Malmö och Skåne med en ganska tjusig tolkning av Moderat Likvidations "Marionett i kedjor". Stick och Brinn lämnade scenen efter en halvtimme. Jag hade kunnat lyssna en halvtimme till.

Det gäller även för übercoola Malmögänget Slöa Knivar. Garanterat bäst i stan - och det säger mycket med tanke på den exceptionellt höga standarden på Malmös punk- och hardcorescen just nu. Deras läckra KBD-punk fungerade suveränt live och med en frontfigur som Patricia går det ju inte att misslyckas. Hon är som en spastisk slängdocka på kung fu-läger hela spelningen igenom och det blir aldrig ointressant att titta eller lyssna, hoppas albumet kommer snart.

Övrigt

* Mob 47 körde "Animal liberation", "Dom ljuger", "Res dig mot överheten" och "Total mangel". Bra så klart. Mindre bra var att ljudet inte gjorde Mob riktigt rättvisa.

* Hej Crash-Mag - kul att ses, första gången på typ 15 år.

* Masshysteri var en besvikelse. Jag var rå-peppad på deras spelning efter att ha levt med senaste albumet. Men det var inte kul alls. För mycket Håkan Hellström, för mycket progg-poser. Men jag var definitivt i minoritet, de flesta verkade gå bananas över spelningen.

* Oskar, tidigare Project Hopeless, i Ursut berättade med ett stort leende att han numera spelar i ytterligare ett par band.

* Jag fick nya Lautstürmer av Christ - tack igen!

* Kollade inte ordentligt på Nitad, men diggade "Sex and violence"-tolkningen.

* Langade glatt upp 80:- för nya Beyond Pink-lp:n "The new black" och en hundring för Stick & Brinn-albumet.

* Vindicate This!-Turbo kom direkt från studion och berättade att Old Fashioned Ideas precis spelat in sin fullängdare.

* Black Flag-t-shirts var absolut vanligast på KB. Peking Fanz-hoods extremt ovanligt.

* Utmärkt arrangemang av Sista Sekunden och Malmö hardcore. Korta väntetider, inget strul och bra dj:s (Johnny Thunders och Sham 69 bland annat).

Inga kommentarer: