söndag 2 maj 2010

Ernst & The Edsholm Rebels: "Vi kommer även att ha en releasespelning i skivaffären Knastret i Karlstad"


När jag fick reda på att klassiska Ernst & The Edsholm Rebels var aktuella med såväl festivalgig som platta blev jag naturligtvis nyfiken. Jag bad Mikael "Gröten" Karlsson berätta mera.

"Det började för cirka fyra år sedan när Downfall i Göteborg vill ge ut en "greatest ..."-cd med material från eran ´82-87. Vi undrade vilket syfte och vilket distributionsnät han hade med mera. Vi har ju fortfarande vår grundidé kvar: att nå ut med vår musik och livsskådning till ett så lågt pris som möjligt ! Webben är ett bra forum för FREE MUSIC FOR FREE PEOPLE ! Vi tyckte det lät som en bra idé , inga större ekonomiska vinster så vi samlade ihop gamla som outgivna inspelningar, bilder etcetra för att släppa cdn. Men killen strulade i två år och var oseriös."

"Återigen fick vi erbjudande med samma idé av Mats Bodenmalm på Distortion Rec. Samma sak händer, men nu efter två års tålamod kommer först en lp ut med material från ´82-86 och därefter en cd med samma material plus live från Euro-turnén ´86 och outgivna låtar.
I samband med detta har vi i bandet träffats senaste året och snackat om en prestigelös återförening där vi skulle "känna på låtarna" och ha jävligt kul. Pelle och Brännström kan av olika orsaker inte vara med. Vi andra, orginalvokalisten Hasse, den naturlige vokalisten Micke, alltiallo från ´85 Snake, jag själv, vår vän sedan tidigt 80-tal o en av punkens fader i Karlstad Åke Källback och ett nytillskott trummisen Emil är bandet i dag."

"Vi kommer förutom Punk Illegal även ha en releasespelning i den enda skivaffären i Värmland, Knastret, i Karlstad. Vi kan tänka oss att göra fler gig framöver. Vi repar varje söndag och har förbaskat roligt, vi har en oerhörd energi fast gubbarna närmar sig 50 ! De som kommer till Punk Illegal den 12 juni får se på klassisk 80-tals hardcorepunk av bästa märke."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul!
Doomsday troops var något av en ungdomsfavorit :D

Anonym sa...

dä ä klart jag kommer te Munkedal gröten, sånt celebert besök på scen får man ju inte missa, jimmy nice dressed :-))))))