torsdag 11 september 2008

Västgötsk slyngelpunk - Körsbärsfettera


Det var Farbror Punk som tipsade om Körsbärsfettera i veckan. Jag blev aningen förbryllad. Undrade varför han flaggade för könspunk. Jag följde inte länken. Men så upptäckte jag att So What-Leppe gav tummen upp också. Jag tänkte att båda dessa herrar kan ju inte ha fått spel samtidigt. Och jag drog till Körsbärsfetteras myspace. Och det var ju en satans tur. För inte handlade det om könspunk. Nej det var helt andra tongångar. Låtar som "Vardag", "Ska du gå samma väg", "Arbetare" och "Ultimata svinet" är fenomenal kaxig slyngelpunk. Och det känns inte ett dugg konstigt att brudarna ska lira tillsammans med Gatans Lag senare i höst. De går i samma skola. Jag mejlade några frågor till bandet. Trummisen Totta svarade.

Ehh, Körsbärsfettera - var kommer namnet ifrån?
- En fräsch brud är en hallonfetta å en mindre fräsch är en russinfetta. Men vi är nånting extra så därför är vi körsbärsfetter! (Fetta är ju dialektalt som ni nog kan förstå). Vi tycker dessutom att körsbär är jävligt fina å att fetta är ett roligt ord. Har även en koppling till cherrypopping - ett uttryck för att ta någons oskuld.

Vilka är ni?
- En bunt västgötska tjejer som fått stå ut med att deras karlar är iväg å repar i tid och otid. Så nu ger vi igen. Anna och jag hade pratat om att starta ett band tillsammans med en tjej som heter Elin. Inte för att vi kunde spela nåt men det verkade som en kul grej. Så då började jag slå lite på trummorna och Anna skulle lära sej spela gura. Men det fanns väl inget större engagemang. Elin bodde dessutom på Irland!

- Men sensommaren 2007 var vi på festival och då var Jossan även där. Hon tyckte att "visst ska jag spela med er". Hon trodde nog inte då att det skulle bli nåt alls. Men ju mer vi pratade om det desto fler av våra vänner började pressa oss att starta. Så vi värvade även Jossans syrra Jennie (som vi kände sedan tidigare).

- Jag skrev 1 låt haha...åsså började vi repa i oktober kanske. Elin kom hem från Irland men hade precis fått lärlingsplats hos en tatuerare så hon kände att tiden inte räckte till. Det lät ju inget vidare dom första repen men efter tag tyckte vi det kunde va skoj å spela in några låtar. Så då gjorde vi det.

- Men vi behövde ju en basist och började fundera. Vi ville ha med nån vi kände åtminstone litegrann. Men insåg snart att vi nog inte kände nån tjej som kunde spela bas. Så då fick helt enkelt Annas kompis Hanna ta å lära sej! Även om alla i bandet har passerat tjugo-strecket mer eller mindre så är Jossan den enda som spelat mycket förut. (Spelar bas i Leopard Ladys). Vi tycker det är skitskoj å hoppas att vi kommmer fortsätta utvecklas. Från inget till nånting är ju ett bra steg på vägen iaf.

Ni har en demo på gång berätta om den?
- Ja, vi har ju haft lite flyt sådär för vi har fri tillgång till studio å replokal. Så varför inte passa på å spela in så våra kompisar kunde få höra oss. Vi började med att spela in fyra låtar. Det visade ju sej att det blev hyfsat bra så vi fick gå hem å knåpa ihop lite fler låtar för nu hade vi fått blodad tand. Nu har vi sammanlagt spelat in 10 låtar till demon som vi släpper på våran första spelning.

Vad händer i höst?
- I höst har vi två spelningar bokade. En i Skövde och en i Borås. Kommer även spela i Göteborg i vinter. Åsså får vi väl se om det dyker upp nåt annat kul. I Skövde ska vi spela på en liten klubb som heter Slugpit, känns skönt eftersom det är våran första spelning!!! I Borås blir det värre dock där ska vi spela på Lyckliga gatan på Trägårn, å inte nog med det vi ska spela innan Gatans Lag. Ja åsså kommer man ju kunna inhandla våran lilla demo. 10 oktober släpper vi den. Men framför allt ska vi repa å ha kul å skriva fler låtar å supa ihop!

Inga kommentarer: