fredag 21 juni 2013

Festivaltips - Sippinfestivalen Gula Villan Handen

Hur roligt det än kan vara att bli att få sitt tält nedpissat, se fulla ungdomar knulla offentligt och skippa spelningar med Timbuktu och Hoffmaestro för att lyssna på Toy Dolls på blandband så är det inte värt 1500kr + resa.

Därför fixar vi SIPPINFESTIVALEN. En hel dag med fantastiska band, DIY-pyssel, vegankäk, DJ's till sent och billig bar för 100 spänn. Sjukt värt.

BILJETTER:

Förköp 80:- I dörren: 100:-
För att köpa biljett: för över 80 kronor till Sipponkonto: 9159-543.744-6 Märk överföringen med dina initialer och 4 sista siffrorna i ditt personnummer.
Skicka sedan ett mail med fullständigt namn och personnummer till sippinkollektivet@gmail.com så har du inträde säkrat.

KLARA BAND

☛REVENGE☚ (Malmö, hardcore)
——————————————————————
Revenge, från den smutsiga södern, bjuder på snabb, ösig hardcore med fantastisk precision och influenser från både ett och annat. Vokalisten Andreas Flygare (Venerea) gör ett hästjobb på den lovprisade debutskivan och om bandets hittills få liveframträdanden har vi bara hört bra. Är du ändå inte övertygad så kan vi nämna att övriga medlemmar figurerat i band som Satanic surfers, Sista sekunden, Skitkids, Intensity med mera. När du är gammal och har sålt ut kommer du stolt säga: "ääh duvet, jag såg ju revenge på gula villan när det began sig fan. Åh stagedajvade!".
http://revengehardcore.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Revenge/272865182765505

☛DOBERMANN CULT☚ (Stockholm, Hardcore)
-----------------------------------
Dobermann Cult är med sin försvenskade NYHC ett fundament i Stockholms hardcorescen. Med det senaste släppet bevisar de att de kan pumpa ut hardcorehits på löpande band och vi är så jävla peppade, både på att se den nästan olagligt energiska Martin gasta nya dängor och på att se en svettig publik slåss om micken på "I just wanna..."
https://www.facebook.com/dobermanncult?fref=ts
http://dobermanncult.bandcamp.com/

☛RÄD☚ (Stockholm, hardcore)
-------------------------------------------
Med medlemmar från bland annat Suis La Lune och Thurneman spelar Räd obehagligt snabb och skränig hardcore. Debut-EP'n som finns i fysiskt format som kassett lämnar en euforisk och med en påtaglig känsla av att ha blivit överkörd.
https://www.facebook.com/radhardcore?fref=ts
http://tjuvlyssna.com/rad

☛LOW CHARGE☚ (HC-punk, Uppsala)
---------------------------------------------
Det tycks vara något allvarligt fel på Uppsala, med tanke på den sjuka mängden kvalitativa band staden producerar. Low Charge är vad du får om du plockar medlemmar från UA's bästa band (Undergång, Agent attitude, Obnoxious youth osv) och mixar hardcore, punk och slänger med lite skinheadinfluenser. Uppkäftigt och skitbra. Hör efter själva!
http://lowchargehc.bandcamp.com/

☛PASSIV DÖDSHJÄLP☚ (Gävle, Crustpunk)
--------------------------------
Med snygga gitarrmelodier, desperat skrik och allmänt d-taktsmangel lär passiv dödshjälp golva allt och alla som gillar sin punk rå, misantropisk och metal-doftande. Med texter som behandlar allt ifrån snuten till kristna pedofiler och alltings allmäna jävlighet sliter bandet ut din blindtarm och äter den, på ett nice sätt.
https://www.facebook.com/pages/Passiv-Dödshjälp/153731461347579
http://passivdodshjalp.bandcamp.com/


☛MATRIARKATET☚ (Stockholm, punk)
——————————————————————
Har du hängt på gula villan de senaste åren så har du med största sannolikhet stött på Total Normal, som briljerat på bland annat de årliga Påskpunk-spelningarna. Nu har medlemmarna kickat igång nya projektet Matriarkatet, där de med kaxiga texter, scennärvaro och schysta melodier framfört musik som golvar alla gubbkukar som tycker att det var bättre på sjuttiotalet. Klipp kuken, spela punk.
https://www.facebook.com/matriarkatet

☛NEIGHBORHOOD☚ (Stockholm, hardcore)
——————————————————————
Förra gången Sippin hade fest var Neighborhood där och levererade. Vi hade inte tålamodet att vänta på deras kommande debut EP utan bokade dom till Sippinfestivalen också. Hardcore i samma skola som Minor threat och Gorilla Biscuits, höga hopp och svinmycket energi. Pepp! Pma!
http://neighborhoodhc.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/neighborhoodhc


☛LÅT DOM HATA OSS☚ (Stockholm, Hardcore)
——————————————————————
Med medlemmar från Kaffekatt, High Hopes, Manipulation och inte minst Sippinkollektivet spelar Låt dom hata oss snabb, smutsig hardcore som får en att tänka på band som DS-13, Agent attitude och liknande. En inspelning står precis runt hörnet och med lite tur så kommer en debut-kassett finnas till hands redan på Sippinfestivalen, där bandet gör sin första spelning någonsin!

DJ: Mattias Jansson (Stockholm, Cosy den)
——————————————————————
Mattias är DIY förkroppsligat. I närmare tusen år har han bokat band från hela världen till klubben Cosy Den och är i sommar sjukt upptagen med den årliga cosy den-festivalen som även den går av stapeln på gula villan. Vi är skitpeppade på det faktum att han tänker svänga förbi SIPPINFESTIVALEN för att spela sina favoritpunklåtar.

DJ: Ludde Larvig (Stockholm, Låt dom hata oss, LLSP, Kaffekatt)
————————————————————————————————
Som om det inte vore nog att göra debutspelning med Låt dom hata oss så ställer sångaren Ludde även upp på att spela alla typer av punk du kan föreställa dig. Senast vi hörde Ludde spela skivor var på klubb Sluta skylla på oss. Förutom att Thurneman och Saboteur spelade tills krogägarinnan grät (bokstavligt) så måste höjdpunkten varit en spontant utbruten "jag äter inte mina vänner"-allsång. Så jävla konstigt.

Fler band tillkommer!

▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅

ÖVRIGT

☼☼☼ÖPPEN AKUSTISK SCEN☼☼☼
————————
Läs en dikt, dra ett skämt, ha en frågestund, rocka loss. Vi ställer en gitarr, en tamburin och lite annat vi kan hitta på altanen så att den som vill kan dra igång en allsång, spela något eget eller göra lite vad som helst mellan banden.

✐✏✎ FANZINEWORKSHOP ✐✏✎
✁———————
En hörna utrustad med skrivmaskin, saxar, lim, tidningar att klippa i, pennor och annat kul kommer finnas. Sätt ihop en eller flera sidor och lägg i färdigtmappen. Vi trycker upp det senare.

♬♪♫ MUSIKQUIZ ♬♪♫
————————
Den som känner igen flest punklåtar vinner. Fina priser.

BILJETTER:
För att köpa biljett: för över 80 kronor till Sipponkonto: 9159-543.744-6 Märk överföringen med dina initialer och 4 sista siffrorna i ditt personnummer.
Skicka sedan ett mail med fullständigt namn och personnummer till sippinkollektivet@gmail.com så har du inträde säkrat.

1 kommentar:

Lucas sa...

https://www.dropbox.com/s/5fitzbw4gzegpqu/sippisncdfest.jpg


här är postern till festivalen!