tisdag 22 november 2011

Mind of hate - Peking hardcore

Minns du hardcorebandet Mind Of Hate från Norrköping?
Inte!
Nu kan du friska upp minnet här!
Och dessutom bad jag Skinny skriva en bit, han delegerade genast uppgiften till bandets övriga medlemmar:-)


"Mind of hate bildades sommaren 1994 och framförde sin första spelning 20 minuter senare. Två låtar rasande hardcore punk på 45 sekunder vardera levererades av Skinny på sång/bas, Ribbe på gitarr och Jojje på trummor. Bandet gör sig genast ett namn i Norrköpings punkkretsar.

Kort därefter spelas en demo in bestående av fyra låtar om hat, tristess och allmänt asocialt beteende. 3e september framför bandet en bejublad konsert på Kammaren i Norrköping. Spelningen dokumenteras på video och släpps senare på kassett i Japan.

Hösten -94 ansluter sig Frigge till bandet. Under förutsättning att han hämtar ut Skinnys bas från pantbanken. Frigge har aldrig spelat bas innan men i December genomför bandet en konsert på Ektorps fritidsgård tillsammans med bland annat Driller killer.

I början av -95 spelas ytterligare en demo in. Inspelningen läggs på is eftersom ljudteknikern är en komplett idiot. Några månader senare spelas en ny demo in och Skinny tar med sig Crucifix platta Dehumanization för att ljudteknikern ska fatta. Inspelningen blir bra och tre av låtarna medverkar på Distortion to hell again.

Nu börjar bandet få respons utanför Norrköping och medverkar i div fanzines och får fan mail från Japan och Brazilien. Japanska Infernal Records släpper den nyinspelade demon och en live kassett och vill ha material till en splitsingel.

I samma veva hoppar Jojje av bandet och den mesta tiden går åt till att hitta en trummis som kan spela snabb tvåtakt. Något som inte visar sig vara det lättaste då det flesta trummisar enbart vevar d takt. En kille vid namn Danne klarar dock tvåtakt och 1 April -96 genomförs bandets sista spelning.

Med en relativt ny trummis och Skinny hemma pga halsont blir spelningen kort och kaotisk. "Sången" delas mellan Frigge och Ribbe som mest skriker ut stavelser. Även stora delar av publiken får vara med och skrika. Spelningen avslutas med att Frigge ligger på golvet och sjunger Are you lonesome tonight ackompanjerad av improviserat oljud. Publiken älskar det men Norrköpings Tidningar ställer sig oförstående och beskriver bandet som grinigt. Någon gång under 1996 läggs bandet ner."

Inga kommentarer: