söndag 27 december 2015

Johan "Det är kul att så många engagerar sig"

Jag kommer under en tid framöver att låta några scenprofiler berätta om hur deras år varit ur ett musikaliskt perspektiv. Johan Ekström, från Suicide Syndicate, hur tycker du punkåret 2015 var?
 - Jag tycker egentligen det är svårt att svara eftersom jag har extremt dålig tidsuppfattning men eftersom det känns som punkscenen både har varit levande och haft jävligt bra aktiva band de senaste åren så kan jag väl påstå att även 2015 har varit bra. Det är kul att så många engagerar sig och är delaktiga på ett eller annat sätt. Spontant utan någon slags bakomliggande vetenskaplig forskning, så vill jag påstå att det blir fler och fler som spelar, arrangerar spelningar, släpper skivor, bloggar, gör fanzines och så vidare.

Vilka skivor var bäst?
- Lost Warning, Avgå!, Urban Savage till exempel ligger bakom jävligt grymma släpp. Det har släppts mer som har varit bra men jag har inte lyssnat jättemycket på hela skivor under året utan har i störst utsträckning varit modern, lat och lite tråkig och lyssnat digitalt och på playlists.

Vilket gig var roligast?
- Malmö Oi! med Red Alert, The Janitors, The Suburbs och Stokes CPH, även Audio Punx på förfesten dagen innan. Bouncing Sole Club med Rixe, Urban Savage och Digital Octopus. Johnny Bultsax med ledsagare presenterar: med Fischmarkt, Oldfashioned Ideas och The Great German Re-research. General Knas release på Loppen om det nu var i år. Discharge på Rockmaskinen var också grymt kul.

Vad var sämst?
- Svårt att svara på. Det finns det alltid något som inte tilltalar en eftersom punkscenen är både aktiv och bred, så det är ett ganska angenämt problem om man har tyckt något har varit dåligt.

Vad ser du fram emot 2016?
- Att vi själv släpper vår tredje fullängdare 'Savage Barbarians have feelings too' med Suicide Syndicate och i samband med det ska ut och spela så mycket vi kan. Utöver det är det mycket andra band som har annonserat att de släpper nytt, jag förutsätter att jag kommer gå på många bra spelningar, jag hoppas till exempel att jag kan åka på PSK som återigen har grym lineup.

Inga kommentarer: