måndag 31 oktober 2011

Stockholm X 3

Norska Stim har enligt Svindel krånglat i ett halv år, men nu är The Radars debutalbum "Anywhere but here" ute. Och fler band är på gång att fullängdsdebutera. Cleveland-etiketten Dead Beat ger ut Moralens Väktares platta runt nyår och i början av 2012 kommer äntligen The Lowlifes förstlingverk, ges ut av Club Underground. Tre garanterat enastående utgåvor - alla dessutom från huvudstaden. Kors i taket:-)

torsdag 27 oktober 2011

Citatet

"Ett öppet sinne är att föredra. Man kan tycka något är skit för det men att bara följa en genre känns otroligt jävla korkat. Men det är också dom som springer omkring å tjatar om vad som är punk eller hardcore eller oi eller va fan som helst som helt plötsligt försvinner. Köper radhus, sitter å är nostalgisk på facebook. Jag är kvar hela tiden och är öppen för allt."

Bengtsson, Suicide Syndicate, i en intervju hos Skippers.

7 låtar - 2 minuter. Årets sjutummare ute till jul



13 sekunder hardcorefest hittar du här.

tisdag 25 oktober 2011

Hjälp DK upptäcka Crass

Signaturen DK undrar "Vilken Crass platta ska man ge sig på först?". Det är ju ingen lätt fråga att ge ett direkt svar på. "Feeding of the 5000" kan ju vara en bra start eftersom det är Crass första, å andra sidan är ju "Penis envy" deras bästa. Vad man kan säga är att den som vill börja utforska Crass ska köpa de remastrade nyutgåvorna som ingår i The crasscial collection.

Vad säger ni andra? Vilken Crass skulle ni starta med och varför? Kommentera.

OBS! Alla tjuriga inlägg om Special Duties och sånt kommer inte att publiceras, så det så:-)

söndag 23 oktober 2011

Hjälp till lista arrangörer

Klippt från Pikebloggen:

"Håller på och sammanställer en lista över spelningsarrangörer som finns aktiva i vårt avlånga land. Viktigt att få det här att fungera då många skulle ha nytta av detta och vi kan hjälpa varandra. Vill ha följande info: Namn på föreninng/ställe, stad/plats och en kontaktmail. Folk som läser detta får gärna sprida denna info så att det går lättare att pussla ihop nätverket. Skicka till krimtank@hotmail.com"

lördag 22 oktober 2011

Ägget bloggar

Välkommen till bloggosfären Blondinegget, även känd som Ägget. Den före detta Tatuerade Snutkukar-basisten kommer att bjuda på blandad läsning:

"Här kommer du framöver att kunna läsa om det mesta; Punk, mat, sprit, könspop, tester, recensioner, livets betraktelser, skvaller, sex, hårdrock, dansband…ja allt mellan himmel och jord.. Så äger du ett företag och vill ha en produkt testad av mig, typ hemmabioanläggning, bilar eller annat kul så är det bara att skicka det till mig :-)"

Omslag till 2:an

tisdag 18 oktober 2011

Bokmärk Ludde Larvig

Ludde Larvigs blogg bör du ha koll på. Nu senaste har han intervjuat Christoffer Röstlund Jonsson. Du hittar bloggen här.

lördag 15 oktober 2011

Svarteskerm trasslar till tillvaron

Svarteskerm
Vid babylons floder (Etik & Moral) 7"

Det är jobbigt när Svarteskerm dyker upp och trasslar till turistandet i tillvaron för oss ateister. Det hade varit mycket lättare om Svarteskerm hade bestått av några osympatiska predikanter redo att trycka ner sin gudstro i halsen på var och en de möter till tonerna av någon läskig rapmetalpunk. Men så är ju inte fallet. Inte alls. Jag tycker Svarteskerm är ett sympatiskt band som lirar hardcorepunk i klassisk svensk KBD-anda. DiLeva-tolkningen "Vad är frihet?" är helt briljant. Låt inte Jesus stå i vägen, våga lyssna på Svarteskerm!

Favoritspår: Vad är frihet?, Arton, Spotta upp det

Läs mer här.

Vånna Inget dominerar

Vånna Inget
Allvar (Punks only) lp

Det har under året som vanligt kommit en massa bra svensk punkrock, men det har varit ovanligt få fullängdare som dominerat under 2011. Malmös Vånna Inget är ett av de banden som triumferat på lp. Jag blev svårt förtjust i det här bandet redan när jag hörde dem första gången på nätet någonstans och debuten "Allvar" får inte mina känslor att svalna. Vånna Inget presenterar vemod och ångest lyxigt förpackat i den mest smittande och energiska melodipunken du kan tänka dig, med en sångerska (Karolina Engdahl) vars röst fullständigt hypnotiserar. De tio spåren får mig att tänka på så väl Pink Champagne, Masshysteri och Ebba Grön (snygg stöld). Vånna Ingets "Allvar" är ett av årets bästa punkalbum.

Favoritspår: Som man lever, Tickande bomb, Alla andra dagar

PS: Heptown har gett ut skivan på cd.

onsdag 12 oktober 2011

Ingen Punk Illegal-festival 2012

Det blir ingen Punk Illegal-festival nästa år. PI berättar i ett pressmeddelande att man inte är tillräckligt många för att kunna göra ett bra arrangemang. Trots att det kom färre besökare till årets festival lyckades Punk Illegal ändå få ihop 20 000 kronor till Ingen människa är illegal och 10 000 kronor till Aktion mot deportation.

Stöd-cd för Oi! The weekend

För ett par veckor sedan arrangerades Oi! The Weekend-festivalen i Karlskrona, spelade gjorde blan annat Prins Carl, Argy Bargy, Perkele och Infa-Riot. Festen blev ett stort ekonomiskt bakslag för arrangören och därför har PST rekordsnabbt sammanställt en stöd-cd till förmån för Oi! The Weekend. 25 band medverkar, nio av dem med helt osläppta låtar, och du hittar bland annat Antipati, Clockwork Crew, The Clichés, Vinidicate This!, Gatans Lag, The Lowlifes, Contemptuous och Perkele på skivan. Den kostar 140 kronor plus frakt och du beställer den genom att mejla pstmerch@telia.com

söndag 9 oktober 2011

Chock för nostalgiker - rond 2

Nu är arbetet med volym 2 i full gång. Det var deadline för en vecka sedan och återigen hölls den utsatta tiden av samtliga. Imponerande. Plattan är nu skickad till Matte som ska mastra den, han gjorde för övrigt ett grymt jobb med den första volymen. Ambitionen är att skivan ska vara ute innan jul, men jag blir inte förvånad om den kommer efter nyår.

Så här blir band- och låtordningen:

Sid 1
1, Allvaret - Oroshärd
2, Bittra Miner - Gör om gör rätt
3, Bittra Miner - Jag hatar folk
4, Brottskod 11 - Förstör oss
5, NARS - I don't wanna
6, Headons - Once upon
7, Trubbel - Gamla hundar
8, Thurneman - Hjärntvättad
9, Thurneman - Sifo
10, Tomma Händer - Vitt skräp

Sid 2
1, The Baboon Show - What it takes
2, Kaffekatt - Hypotermi
3, Vindicate This - You'll never get me
4, Fru Dörr - Inte knulla med facket
5, Fru Dörr - Skor
6, Mimikry - Tysta minuter
7, Fubbix - Kalle Arbetslös
8, Striker - Höstfärger
9, Insidious Process - Stadsdelsförvanskningen

Sjukt bra!

fredag 7 oktober 2011

söndag 2 oktober 2011

Punk och oi recenserar Turist i tillvaron vol 1

"Dessutom är sju av 16 orkestrar kvinnofrontade, och det är kul att den svenska punken tycks mer jämställd än någonsin."

Läs hela recensionen här.

lördag 1 oktober 2011

Det måste vara radion...

P3 Rock spelade följande hits från skivan:

Dick Tracy - Låt barnen va
Epidemics - I don't get it
Varsel - Du är dum i huvudet
Slöa Knivar - Sluta låtsas
Bäddat för trubbel - En själfull man
Dick Tracy - På tur
Beyond Pink - Fattiga riddare

och i slutet av programmet även:

Spotlicks - Du feta barn

Jag tror programmet finns på P3s hemsida i en månad, för den som vill lyssna (klicka på bilden)

Länk