torsdag 28 juli 2011

Fanzinetips!


Köp! Köp! Köp! Läs! Läs! Läs!

Som gammal fanzinemakare känner jag starkt när jag stöter på nya papperstidningar som är gjorda med lust och engagemang. Och det är utan tvekan Outsider. Redaktör är Philip Lindskog 14 år. Jag blir väldigt imponerad när jag läser igenom hans första nummer. Han har ställt intressanta frågor till band som Civil Olydnad, Antipati, Guilty och Kafferep och fått bra svar tillbaka. I konsertrecensionen av Dropkick Murphys gig i Lund formulerar sig Philip väl och jag önskar att han till nästa nummer skriver ännu mer. Han får också gärna lägga ner lite mer tid på layouten, klippa och klistra kan vara hur kul som helst. Tidningen kostar endast 5 kronor plus porto. Mejla a.m.lindskog3(a)telia.com

Hannah Bäckmans Ex ánimo har jag stött på ett flertal gånger på nätet, vanligtvis via positiva recensioner men det har inte blivit av att beställa någon tidning. Tills Masken på nytt hyllade Ex ánimo och jag beställde de tre nummer Hannah hade i lager - 5, 6 och ganska färska 7. Det första som slog mig vara alla gamla polare som dök upp på förstasidorna - som exempelvis Pjär och Domar och Mika och Crash-Mange (Filled With Anger). Inne i tidningen var det ännu fler gubbar jag kände igen. Kul. Ännu roligare var det att läsa Hannahs detaljrika dagboksanteckningar från alla spelningar hon åkt på. Jag gillar hennes språk och flödet i berättelserna. Ganska ofta känns det faktiskt som jag själv är med på resan. Förutom de långa konserthistorierna bjuder Ex ánimo på läsvärda intervjuer med band som Dick Tracy. Bittra Miner, Uncurbed och Misär samt recensioner. Tidningen kostar 10 kronor plus porto och är värd varenda krona. Mejla exanimo2008(a)hotmail.com

onsdag 27 juli 2011

MRR hyllar Slaktrens




MRR tokhyllar Slaktrens-skivan. Inte alls konstigt. Den är ju helt briljant. Turist i tillvaron var med och gav ut den tillsammans med Rawby, Fight Back och Svindel. Jag har fortfarande ex kvar av 12:an. 100:- inklusive porto.

måndag 25 juli 2011

Svårt lägga Makabert Fynd åt sidan

Makabert Fynd
S/t (Skrammel) LP

Det är svårt att inte gilla det här vackra hardcoregänget från huvudstaden. Under ett flertal år har Makabert Fynd levererat råpunk på ett storstilat sätt och i min lilla värld har jag ofta tänkt på Totalitär när jag lyssnat. Inte bara för att Poffen fortsätter att skrika som ingen annan (och tillsammans med Mattis blir det överjävligt bra), utan för att manglet och texterna känns intelligent, som Totalitär alltid gjorde.
Det här är bandets tredje fullängdare och den är inspelad i Evil Grill-studion vilket borgat för bra ljud. Makabert Fynd dunkar in elva låtar av yppersta klass på "S/t" och jag har haft svårt att lägga skivan åt sidan. Jag är ganska övertygad om att den kommer att fortsätta att snurra ganska mångra varv till.

Favoritspår: Mörda på ackord, Gubbklimakteriet, Faan

fredag 15 juli 2011

Kvallepunk!














V/A Illegal by choice (De:Nihil) 7"

Desperat "Demokrati eller diktatur" (De:Nihil) 7"

De:Nihil är en pigg punketikett hemmahörande i Örebro som den senaste tiden släppt ett par högkvalitativa singlar - bland dem räknar jag samlingen Illegal by choice och Desperat-sjuan.

Illegal by choice är en stödplatta för Punk Illegal/Ingen människa är illegal-nätverket. Sex band tar strid för mänskliga rättigheter och gör det med stort engagemang. Dom svenska banden Victims, Kvoteringen, Meanwhile och Asta Kask gör mycket bra ifrån sig med det är de för mig okända Demenzia Kolektiva (Österrike) och Alert! Alert! (Polen) som stjäl föreställningen. Förstnämndas spattiga punkattack "Odio" är otroligt bra och Carolinas kantstötta röst ger ytterligare karaktär åt Demenzia Kolektivas bullshit detector-punk. Definitivt ett band jag ska kolla upp mer ordentligt.
De:Nihil-Larre har berättat att det är den 20 år gamla utgåvan "Civilisationens bakgård", en stödplatta för Djurens befrielsefront, som ligger som grund för det Illegal by choice-projektet. Du hittar den här. Punkhistoria if you ask me.

Det är väl inte helt omöjligt att vi får läsa om Desperat i historieböckerna också. Mob 47 plus Sylen har spelat in en jävligt läcker sjutummare med sex knallhårda kompositioner, ett hundra procent kvalitet rakt igenom hela plattan. Bloggasfuck-Masken avslöjade att han är lite kär i gubbarna. Han är nog inte ensam.

Favoritspår: Odio (Demenzia Kolektiva), Vi förstör vår jord (Desperat)

Svinstian #31



Från Close-Up Magazine #35 (augusti 1999)

Noterat:

* Hallå? Är det verkligen tolv år sedan jag blev föll 69-Hard? Jag tycker nästan om dom lika mycket i dag. (PS: Det ryktas visst om nån comeback!?!)

* Schysst att såga ett band genom att citera Di Leva.

* Jag har inget som helst minne av Magic Bullet från Ronneby. Men dom måste ju varit bra med tanke på recensionen. Någon som vet vilka dom var och vad som hände sedan?

* En hel del andra bra grejor: Wildcat Strike, Area Turns Red och Born Losers

Recenserat:

Wildcat Strike, Bowser, Da Skywalkers, Sengaija, Magic Bullet, Hangpike and Adams leafs, Frost, Bombstrike, Canonicals, Article Nine, Dehumanized, 69-Hard, Vultures, Macks, Born Losers, Thunderdog, Avoided, Fröpåse, Area Turns Red

Crass i Close-Up


I det senaste numret av Close-Up (#132) skriver jag om Crass över ett uppslag. Dessutom hyllar jag The Business, Clockwork Crew och Pretty Shitty Kjell så att alla superlativ tar slut. Men lyckas ändå ge några även till Sub Alert, Insidious Process, Avfart 33 och Sju Svåra År.

En hel del annan spännande läsning: Swans, Iron Lamb, Pyramido och Disacc... flåt Arch Enemy.

Facebook says: Du är inte du!

Facebook har inaktiverat mitt konto eftersom dom tror att jag inte är jag. Ni som brukar mejla till min FB-profil får istället använda min privata e-post. Detta innebär att jag inte heller kommer åt Turist i tillvarons sida på FB. Sprid gärna vidare.






tisdag 12 juli 2011

Svindel behöver din hjälp

Norska skivbolaget Svindel jobbar på en samlingsplatta med svensk punk 78-88. Ronny Lauritzen vill komma i kontakt med följande band: Mesk, Få Kända Män, Tant Brun, Anti-Avans, Straw Dogs, Bug, Hans Majestet Svett och Sune Studs & Grönlandsrockarna.

torsdag 7 juli 2011

Gigtips Stockholm


Du måste vara medlem i Grundbulten för att få komma in. Medlem blir du genom att mejla namn och personnummer till grundbulten@gmail.com

måndag 4 juli 2011