tisdag 31 augusti 2010

Lägesrapport TV Eye: "Vi slickar just nu i oss av de goda recensionerna"



"Vi slickar just nu i oss av de goda recensionerna. Med andra ord - Köp plattan! I sommar har vi dessutom jobbat med nytt material för inspelning. I lådorna ligger redan en platta och väntar på att bli utgiven. Vi putsar lite på våra instrument då och då. Däremellan skrattar vi oss tokiga. Spelningar är på gång i Linköping och Kalmar (sept-okt)."

TV Eye kommer från Linköping och består av gamla punkstötar.

måndag 30 augusti 2010

Lägesrapport Gorilla Bombs: "Vi letar efter en gitarrist"



"Det har varit ganska lugnt ett tag nu efter en ganska intensiv period av spelningar, efter vårat demosläpp i början av året. Men nu så har vi dragit igång igen och skriver och repar massa nytt material till den nya demon som vi ska spela in under hösten. Vi letar efter en gitarrist till i bandet, är någon i Göteborgsområdet intresserad så hör av er. Ja just det, vi har kommit med på ett par samlingsplattor som släppts i Usa och andra ställen nu över sommaren med!"

Gorilla Bombs kommer från Göteborg och demodebuterade .

söndag 29 augusti 2010

Lägesrapport Warvictims: "Det råder en viss schism inom bandet"


"Som du kanske märkt så har vi inte gjort så mycket väsen av oss det senaste halvåret. För att snacka klartext har vi inte gjort ett skit faktiskt. Anledningen till det är att det råder en viss schism inom bandet. Jag (Challe) har varken pratat med Sylen eller Per på någon månad nu. De har fullt upp med sitt och jag med mitt så det har inte blivit av. Det florerar en del rykten, och vissa ligger det väl en del sanningen i, och andra inte. Är less på folk hela tiden ska lägga sig i, kan inte folk bara sköta sitt så sköter vi vårt. Vi har skickat ut en del inspelningar till diverse splittar och dylikt, men alla inspelningar som inte har skickats på tryck ännu har vi dragit in. Vi hade planer på en bild-lp "10.000 nitar" i våras, vi hade i princip all text och musik helt färdigt, men som vanligt sket sig det också. Varför blir man inte förvånad? Det känns jävligt motigt just nu och vi vet inte vad det blir av allt, men vi behöver nog en paus både från varandra och tillvaron. Vi får se hur saker och ting ser ut framöver helt enkelt."

Warvictims kommer från Östersund och har gett ut en drös med plattor.

Lägesrapport Varsel: "Gamen har äntligen kunnat följa Tour de france från början till slut"



"Vi lirade in en massa låtar i vintras. Några finns på myspace några kommer att finnas med på en samlings-lp med östgötaband som släpps senare i höst eller i vinter. Vi har spelat in en video till låten "Mona", men eftersom Mtv har slutat sända videos och ingen har Ztv längre så lyser vårt stora genombrott med sin frånvaro. Alla i bandet utan jag (Johan) har fått sparken från sina jobb och jag har varit pappaledig med tvillingar sen i maj. Vilket betyder att vi har haft mer tid att repa än vanligt. Gamen har äntligen kunnat följa Tour de france från början till slut. Vi har repat tidiga mornar för att inte stekas i replokalen, som mer liknat en finsk bastu än en replokal, i och med med den rekordvarma sommaren. Vilket jag i och för sig gillar för rock n' roll ska fan i mig va svettigt. Snart börjar dock allvaret igen, folk börjar plugga och jag ska tillbaka till jobbet om några veckor. Just nu kör vi hårt inför en spelning på L'orient i Linköping den 11 september. Sedan ska vi väl försöka att spela in lite fler låtar."

Varsel kommer från Motala och består bland annat av medlemmar från klassiska band som Black Nation och Salvation.

torsdag 26 augusti 2010

Lägesrapport: Agrimonia: "Vi avverkade USA:s västkust samt en spelning i Tijuana, Mexico"



"Vi har nyss kommit hem från en två veckor lång turné där vi avverkade USA:s västkust samt en spelning i Tijuana, Mexico. Vi hade hur kul som helst och spelningarna var kanon. Våran nya platta "Host of the Winged" är sedan en dryg månad tillbaka ute som dubbel-lp på Skuld Releases och som CD på Profane Existence. Vi hade en releasefest på Göteborgs bästa hak Truckstop Alaska den 24 juli. Just nu pustar vi ut lite efter turnén. Så småningom lär det väl dyka upp en spelning eller två samt att vi får börja jobba på nytt material."

Agrimonia kommer från Göteborg och gav för två år sedan ut debut-lp:n.

Lägesrapport En Svensk Tiger: "Satsar på att få ut en fetingsingel i höst"



"Världen går åt helvete. Vi hänger på krogen, tingsrätten och i replokalen. Satsar på att få ut en fetingsingel i höst producerad av vår gode vän och själsfrände Kapten Röd. Livet är ett så hemskt lidande att man emellanåt blir totalt paralyserad. Men till slut så blir det så outhärdligt att man blir tvungen att släppa en fantastisk skiva."

En Svensk Tiger kommer från Göteborg och albumdebuterade i fjol.

Lägesrapport Millencolin: "Tanken är att köra "Pennybridge Pioneers"-plattan från start till mål"



"Efter ett ganska intensivt flängande på senaste plattan "Machine 15" från det att den släpptes mars 2008 och fram till i nyår 2009/2010 runt om i världen så bestämde vi oss för att hålla oss borta från europeiska och svenska festivalsommaren och ligga lågt på gigfronten, det blev några festivaler i alla fall... men men det är ju lite svårt att hålla sig ifrån sånt som är jävligt kul. Just nu håller vi på och repar järnet . I september drar vi till Kanada och kör en festival och ett gäng egna gigs, tanken är att köra "Pennybridge Pioneers"-plattan från start till mål (den skivan fyller 10 år nu) och sen tänkte vi bjuda på en 10-12 låtar enbart från de tre första plattorna utöver PP låtarna. (Vi har bett folk rösta/önska låtar på vår hemsida.) Vi gjorde en liknande grej i Örebro och det var knök med folk med tillresta från bland annat Brasilien, sydeuropa och Japan. Efter det blir det Sydamerika i november. Vi driver ju även Soundlab Studios, där vi spelade in "Machine 15", och har även haft besök där av bland annt Torture Division, Civilisationen, M.E.S.S (Israel), Her Bright Skies, Wolfbrigade och Chemical Vocation så den rullar på fortfarande och är bra uppgraderad.

Millencolin kommer från Örebro och gav 1992 ut debutdemo "Goofy".

onsdag 25 augusti 2010

Lägesrapport Hanna Hirsch: "Vi är i alla fall piggare än på länge, vi har till och med repat"


"Vi spelar med Nobunny, Bäddat för trubbel och ett par band till på Truckstop Alaska i Göteborg den 11 september. Det blir vår första spelning sedan förra sommaren, och kanske vår enda i år. Vi får se. Release The Bats och Adagio 830 släpper en tolva med nya låtar, förhoppningsvis runt årsskiftet. Sen tar vi paus i ett halvår och sen gör vi en ny fullängdare. Så ser planen ut just nu, men planer ändras ju. Vi är i alla fall piggare än på länge, vi har till och med repat."

Hanna Hirsch kommer från Stockholm och albumdebuterade för snart två år sedan.

Lägesrapport Kvoteringen: "Vi blev serverade det ultimata paketet... hotell kombinerat med bar & pizzeria"



"Vi har gjort lite gigs här och där och varit till Finland på festival där vi blev serverade det ultimata paketet... hotell kombinerat med bar & pizzeria! Otroligt uppstyrt haha. Närmast ligger inspelning som är tänkt att ske i princip närsomhelst, förmodligen blir det en 10" som kommer släppas på D-Takt & Råpunk Records/De.Nihil Records. Vi har väl i stort sett låtarna klara men är för slöa för att komma igång och banda skiten. De:Nihil Records är förövrigt min och Calles (sång Kvottis) label vi just startar upp. Kvottis 10" och Nitad 7" är planerat att släppas först. I övrigt hoppas jag på lite strögigs i höst med Kvottis och med Millencolin bär det av till Kanada i september och Sydamerika i november."

Kvoteringen kommer från Örebro och har gett ut en hel drös med vinyler.

Lägesrapport Abjekt: "Fyra mördarpunkdängor ska spelas in"



"Nästa helg kommer vi att börja inspelningen till vad som ska bli vår första 7" som kommer att släppas till hösten. Fyra mördarpunkdängor ska spelas in och sedan ska land och rike intas till vintern. Vår hemsida kommer snart att lanseras och där kommer alla våra tidigare alster plus sju tidigare osläppta låtar att släppas för gratis nedladdning och lyssning. Där kommer även sjuan att hamna för de som saknar vinylspelare! Sommaren har varit händelselös som vanligt, men nu ska vi kicka igång skiten på allvar!"

Abjekt kommer från Stockholm och demodebuterade 2007.

tisdag 24 augusti 2010

Lägesrapport The Flints: "Vi jobbar för fullt"


The Tube Club - Tema Punk 2008 - The Flints

The Tube | MySpace Music Videos


"Vi jobbar för fullt med nytt material och nya släpp (kommer inte ta lika lång tid som förra släppet). Håller även på och styr upp lite spelningar och annat lite smått och gott."

The Flints kommer från Västerås och har precis gett ut en ny demo.

Lägesrapport Beyond Pink: "Problemet, som är världens bästa lyxproblem, är att vi har rätt mycket spelningar nu"



"Det som händer är att vi försöker få ihop tid att skriva nya låtar. Det går sådär, kan man väl säga. Planen är att vi ska göra åtminstone fyra låtar (eller MINST tre för vi har en fet cover vi gärna vill spela in) och sen spela in dem i typ december så vi hinner få ut en ny 7" innan vår nästa europaturné nästa sommar.
Problemet, som är världens bästa lyxproblem, är att vi har rätt mycket spelningar nu så all reptid går åt till att hetsrepa inför nästa spelning. Detta är väl främst ett problem för att vår reptid är så pass begränsad på grund av att vi alla är för jäkla upptagna med annat onödigt (läs jobb och skola).
Vi har gjort en ny låt som är klar, bortsett från att vi måste knåda ihop ett stick till den. Men det har gått många, många veckor sen vi pillade ihop den utan att vi nånsin tycks få tid att färdigställa den.
Jag (Clara) har försökt propagera för att inte tacka ja till särskilt många spelningar i höst, för att försöka frigöra lite tid för låtskrivande, men det är så himla svårt att tacka nej. Det är ju så roligt att spela och så smickrande att bli tillfrågad. Vi är rädda att vi aldrig ska bli tillfrågade igen om vi tackar nej.
Men det borde lugna ner sig snart och vi har flera låtar som är i stort sett färdiga i teorin så jag hoppas fortfarande att vi ska klara av att ro i land den här 7" innan nästa sommar (cliffhanger!!)."

Beyond Pink kommer från Malmö och gav ut lp:n "The new black" i våras.

Lägesrapport Nars: "Till hösten hoppas vi på att hinna spela in en ep"



"Håkan Persson spelade upp tre av våra låtar på P3 rock för två veckor sedan, vi har varit med på två samlingsskivor & ett soundtrack - Björkpollen of the Dead. Vår basist fick barn i början av 2010 så vi lånar Tove från Koo Koo's under hennes mammaledighet från bandet. Till hösten hoppas vi på att hinna spela in en ep med några nya låtar. Nu närmast så har vi två spelningar i Umeå, första på fredag den 27/8 kl 17 i Glashuset på Torget, andra den 29/8 på Botniabanas invigning."

Nars kommer från Umeå och medverkar på samlingen Sounds fishy.

måndag 23 augusti 2010

Gilla!

Turist i tillvaron
Punk och oi
Östergyllen

Ditt nya favoritband - Black Feet


Du måste kolla in Black Feet från huvudstaden. Med en übercool sättning (Lovisa/Disco Volante, Janne/The Pricks, Tess/Kamikatze och Per/Bruce Banner) manglar bandet energisk garagepunk med melodier som biter sig fast. Tre låtar finns att avnjuta på Myspace, men fler är inspelade. Den 18 september är det dags för debutgiget på Sugar Bar i Stockholm.

söndag 22 augusti 2010

Lägesrapport Moderat Likvidation: "Men annars ligger vi jäkligt lågt just nu"



"Vi har kört ganska sparsamt i sommar och endast lirat i Lund och Oslo. Den sistnämnda på Barrikaden för två veckor sedan var riktigt kul- skål Stian! Annars känns det som att man nyligen landat och sitter och smälter alla intryck från ett hektisk 2009, en del skitdåliga och många fantastiska. Planer har smidits, replokaler har losats, nya och gamla projekt har planerats, det har kikats ner i den stora grytan som ständigt fylls på med nya trallovänliga bitar som bara väntar på att få komma ut, det gästspelas och det sker soloframträdande lite här o där.....men annars ligger vi jäkligt lågt just nu i väntan på något odefinierbart. Den som lever får se."

Moderat Likvidation kommer från Malmö och var 1983 med på samlingskassetten "Klapp och klang".

Lägesrapport Lautstürmer: "Remastrad i samma studio som Mötley Crüe lirade in sin Dr. Feelgood-platta"



"Vi är i full gång och repar in nytt material som svin i sommarhettan. Vi verkar dessutom ha lyckats täppa till varenda jävla lufthål i replokalen så absolut inget syre kan komma in.... Senast på gigfronten har vi besökt både Tyskland och Danmark, och sista helgen i augusti drar vi till Paramount DIY-festivalen i Roskilde och Folkfesten i Landskrona. Och 24:e september bär det av mot Götet. På skivfronten kom tyska cd-utgåvan av vårt debutalbum "Depopulator" ut i maj. Just nu väntar vi på Kanada-releasen av både cd och lp, innehållandes bonuslåt och som dessutom är remastrad i samma studio som Mötley Crüe lirade in sin Dr. Feelgood-platta, vilket säkert kommer att imponera stort på alla containerpunx och våra äldre släktingar. Vi har har även spelat in tre nya låtar varav en är cover av en jordnära skånsk blues/reggae-legend. Vi letar efter nåt bolag som vill släppa det som vinylsjua, så hör av er!"

Lautstürmer kommer från Malmö och albumdebuterade i år.

Lägesrapport Kronofogden: "Vår trummis Mille har varit på Cypern och jobbat som clown"



"Vi ska försöka få iväg den färdigmixade plattan till pressning. Det blir 15 låtar hudikmangel på cd i typ 100 exemplar, för vi har inte råd med vinyl Under sommaren har det inte hänt så mycket för vår trummis Mille har varit på Cypern och jobbat som clown."

Kronofogden kommer från, klassisk punkmark, Hudiksvall och låter precis så bra.

lördag 21 augusti 2010

Lägesrapport Vindicate This!: "Vi laddar inför Oi! the weekend som ska bli riktigt kul!"



"Vi håller på & skriver lite nytt material. Känns riktigt bra! Vi planerar att spela in nån gång under hösten men inget datum är satt ännu. Annars laddar vi inför Oi! the weekend som ska bli riktigt kul!"

Vindicate This! kommer från Malmö och gav i vintras ut sin första platta.

Lägesrapport Sub Alert: "Vissa månader har varit total panik"



"Vi fortsätter att greja med våra covers för att ro i land det projektet, och som det ser ut nu så kommer det nog fasen att gå. Vissa månader har varit total panik, men låtarna har alltid varit klara till den 1 i varje månad. Dom två nästa är faktiskt redan inspelade och klara :-) Helt klart är att detta tagit lite mer tid än vad vi trodde... Närmast på skivfronten är väl att vi har med två låtar på "Dimmorna skingras" samlings-lpn som ska komma ut nu i höst, och den tror jag blir riktigt trevlig med många bra band. Annars har vi redan börjat att spåna lite på nästa år då målet är att få ut en egen 7'' och en split 7''."

Sub Alert kommer från Tidaholm och ger varje månad ut en cover-låt.

Lägesrapport Vervain: "Det är fyra spår på vit sjutumsvinyl som vi är mycket stolta över"



"Vervain har under sommaren gjort en turné i Polen tillsammans med HC-gänget Checkpoint från Warszawa. Det blev en 11 dagars adrenalinkick med 8 spelningar som vi aldrig kommer att glömma. Just nu väntar vi på att den nya skivan, "Stadens Ljus", ska dyka upp. Det är fyra spår på vit sjutumsvinyl som vi är mycket stolta över. Skivan är limiterad till 150 ex per bolag och det är Monument Records samt Nobleway Records som står för släppet. Den kan redan nu inhandlas på iTunes om någon vill ha en sneak preview. Vervain spelar på klubben 1000 Punks på Mejeriet i Lund den 3 sept. Andra band är Rebuke, Trevolt och I'm Into Yoga."

Vervain kommer från Malmö och albumdebuterade i fjol.

Lägesrapport Glidslem: "För övrigt jobbar vi med att få ihop nytt material"



"Den 11:e september röjer vi järnet ur alla på Club Dislocated i Stockholm, vilket vi ser fram emot! För övrigt jobbar vi med att få ihop nytt material, en del låtar har poppat upp sen första demon och snart är det väl dags för nya inspelningar, men innan dess, blir det till att sälja allt vi äger och har för att ha råd med det."

Glidslem kommer från Helsingborg och har demodebuterat i år.

Lägesrapport Poor Old Slugs: "Vi har inte repat sedan vårt senaste gig, vilket var i mars"



"Under sommaren har POS tagit det lugnt. Vi har inte repat sedan vårt senaste gig, vilket var i mars. Det beror nog mest på arbete och brist på vilja - vi arbetar liksom om varandra och när det finns luckor så finns det ingen vilja. Vi började spela in några låtar för att släppa på något vis men det har vi inte kommit så långt med heller, förutom "Fucked it Up" och "Poor Little You".
Planen är väl att försöka komma igång med repen igen och spela in alla våra låtar som inte är inspelade redan och kanske spela in någon ny version av någon gammal bra. Sen ska vi släppa skiten på ett eller annat vis och sedan får vi se."

Poor Old Slugs kommer från Stockholm och medverkade ifjol på den briljanta samlingen Chaos in Sweden.

Lägesrapport Suicide Syndicate: "Hela plattan vänder sig till Göran Hägglund och de som han kallar ”normala” människor"



"Vi väntar på att amerikanska bolaget Zodiak Killer ska släppa vårt debutalbum. Allt är klart. Inspelat och mixat. Holländske konstnären Veni Vidi Vince har målat omslaget. Texas Terri gör en duett med mig på plattan. Det är absolut en av de bästa plattor som gjorts – och då menar jag inte bara i sverige. Vi är jävligt nöjda. Själv blev jag helt chockad när jag fick hem mixen och lyssnade på det. Började nästan lipa så bra det var – innan jag snabbt ryckte upp mig och samlade bandet till en rykande lyssna, röka, supa-fest.

"Bad Wolves Eat Small Pigs" är en käftsmäll punkrock. Inte en dålig låt – vi är jävligt kräsna med var vi släpper igenom. Varje låt måste ha en känsla som passar visionen. Så bara bra räcker inte. Svinbra och rätt stämning däremot.

Låtarna handlar om snuthat och dödslängtan men även hur trötta vi är på folk. Alla dumma jävlar som bara springer omkring och följer massan. Är det något som sticker ut så blir de jätterädda. Det sitter i generna – men nu borde vi kunna genomskåda sånt med allt vi vet om vår art i dag. Man ska få se ut som man vill, tycka som man vill, knulla med vem man vill och framförallt ska det inte byggas murar som stänger inne folk. Nä, jag blir så jävla förbannad på hela jävla skiten. Hela plattan vänder sig till Göran Hägglund och de som han kallar ”normala” människor. Fan, vad han ska få för det. Vad vet han om normala människor? Han relaterar till det som de människorna som jobbar och har semester. Semester? Va fan är det?

Eftersom vi bara väntar på cd-släppet så försöker vi ragga en vinyldeal under tiden. Vi har nåt på gång men vi är även beredda på att släppa det själva – men gör det gärna tillsammans med nån. Till exempel Switchlight som gav ut vår 10:a.

I oktober gör vi en ny tur ut i Europa. I våras var vi där och fick ett jävligt bra mottagande. Alla ställen vi spelat på kräver att vi ska komma tillbaka. Vi försöker även spela ihjäl oss i Sverige. Går sådär men vi lär få ihop en tio gig innan nyår i alla fall.

Egentligen skiter vi i hur det går med plattan. Allt under en miljon är ändå fiasko och vi vill ändå bara lira live. Och alla ungar bara laddar ju ned hela tiden – och det ska dom göra. Så vi bara kör på. I 190."

Suicide Syndicate kommer från Malmö och debuterade ifjol med en tiotummare.

Lägesrapport Bäddat för trubbel: "Skivan blir en kort men naggande god historia"



"Lp:n "Det här är inte New York" släpps av Punks Only här i Malmö och ska komma någon gång mellan den 24:e och 26:e augusti. Som jag förstått det är det Sista Sekunden-Andy som skall distribuera den genom sitt Instigate Records. Skivan blir en kort men naggande god historia på 15 låtar varav flertalet är kända sen innan. Bäddat för trubbel har väl funnits i kanske ett-och-ett-halvt-år och består av tre skåningar och en bleking i exil. Hjelle sjunger, spelar gitarr, skriver låtar och är allmän kapellmästare, Esse spelar gitarr och körar lite, Piffe spelar trummor och saxofon och spelar in och mixar oss och Ola spelar bas och försöker köra lite. Alla har väl spelat mer eller mindre i diverse indiepop-, grindcore-, hardcore-, garage- och punk-band innan. Vi är väldigt glada och överaskade över att folk verkar uppskatta det vi gör!. Rock av svenskar på svenska är bättre än rock av svenskar på engelska."

Bäddat för trubbel kommer från Malmö och albumdebuterar inom kort.

torsdag 19 augusti 2010

Lägesrapport Stick & Brinn: "Planen framöver är att försöka spela live så mycket"



"Just för tillfället håller vi i Stick & Brinn på att styra upp med ett distributionsbolag och planen framöver är att försöka spela live så mycket som möjligt för att promota den nya skivan. Vi ska bland annat spela i Göteborg den 28 augusti med Asta Kask och så blir det en spelning i Stockholm i mitten av september. Nu över sommaren har vi mest befunnit oss i replokalen så förutom att repa in låtar från skivan och demon har det även skapats ett antal nya alster som säkerligen kommer spelas in framåt vintern."

Stick & Brinn kommer från Västerås och gjorde en sjukt bra spelning på KB i våras.

Lägesrapport Ursut: "Inte så lätt att få allt att passa in så ofta då vi är fyra pappor"



"Vi har gjort ett par spelningar än så länge, hade en plan på en kort turné men vi få se vad som händer med den, det är inte så lätt att få allt att passa in så ofta då vi är fyra pappor som mer än gärna spelar tillsammans men samtidigt har väldigt mycket mer att prioritera i våra liv. Vi har tänkt att spela in lite fler låtar och förhoppningsvis kommer en vän till oss att släppa en 12" med detta inom en snar framtid. Vi är väldigt nöjda med hur vi har fått till de föregående låtarna så vi hoppas ju på att det kommer att bli bra med kommande material med. Vi pratade även med våra spanska vänner i Ursus att göra en split med dem, skulle ju vara väldigt kul då namnen bara gör det hela till en kul grej, men det är inte klart ännu hur det blir med det."

Ursut kommer från Malmö och har bland annat sina rötter i Project Hopeless.

Lägesrapport Slöa Knivar: "Så med allra största sannolikhet kommer vi att ha med oss en splirrans ny lp"



"I sommar så har alla i slöa knivar hållit på med lite olika saker. Patricia har varit på turné med Beyond Pink. Hon har också ägnat ett par veckor åt att måla sin gardeob, eller "walk-in-closet", i flouroscerande slemgrönt. Sen har hon badat, jobbat, spelat, repat och roat sig kungligt. Daniel, som är lärare och därför har 8 veckor ledigt på sommaren, har varit en månad i sydostasien med sin tjej och bara gottat sig. Han var också med och arrangerade "Kalvaslakten", en liten festival någonstans i ingenstans. Andreas hoppade in som basist i Shades of grey på deras östeuropa turné i början av sommaren. Deras ordinarie basist är mammaledig. Sen gjorde han mer eller mindre samma vända en gång till med sitt andra band Future Ruins. Själv har jag (Peter) varit hemma i Skåne och tryckt t-shirts på min feta hopkins 4-färgs-snurra som jag har satt upp hemma i källaren. Jag har tryckt till Beyond Pink, Future Ruins och Terrible Feelings. Just nu jobbar jag på fler Beyond Pink tröjor, ett nytt Slöa Knivar-tryck och sen ska jag trycka till "Fuckyoufingers" också. I September ska jag hoppa in som trummis i "Cremators" på två spelningar, Loppen i Kbh och en festival utanför Hamburg. Deras trummis ska bli farsa.
Våran platta är äntligen färdig! Efter mycket strul med omslag och annat blev det till slut att vi fick göra omslaget själva. Så med allra största sannolikhet kommer vi att ha med oss en splirrans ny lp och nya t-shirts till Punkkarnevalen där vi ska spela i helgen. Helgen efter det ska vi spela i Göteborg med Asta Kask, Stick o Brinn och en massa andra band som jag inte kommer ihåg nu. Det blir grymt. Vi har en spelning på Dödsmaskinen 12e september. I övrigt kan jag väl meddela att Ken Rock släpper en sjua med oss någon gång, fråga mig inte när. Vi ska väl försöka boka en turné inom snar framtid och vi är väl typ halvvägs igenom materialet till nästa skiva som fan inte ska ta lika långt tid att bli klar med som den här."

Slöa Knivar kommer från Malmö och säger sig vara influerade av såväl Slayer som Kal P Dal och Circle Jerks.

Lägesrapport On The Job: "På något konstigt sätt ändå lyckats spela in tolv låtar till vår andra fullängdare"



"I maj släppte vi en 7"vinylsplit med Carl Templar's sido projekt Stamford Bridge Ena låten, "1680", som vi medverkar med på plattan går att avlyssnas på våran myspace. Vi gjorde ett gig på Total Oi! festival i Tyskland senare samma månad. Under sommaren har vi haft fullt upp med jobb och familj, men har på något konstigt sätt ändå lyckats spela in tolv låtar till vår andra fullängdare som kommer att släppas någon gång i höst av Contra Records. Denna gång blir det någon lite hårdare låt och vi har även några lite snabbare låtar i skön sing-a-long anda. Vi är nöjda med resultatet hittills, nu ska bara sången läggas sen är vi i princip färdiga. På gig fronten har vi en del bokat, bland annat i Malmö (Klubb Pogo) den 18 september med The Guvnor's från grannlandet. Helgen efter, den 24 september lirar vi på hemmaplan på tillställningen 'Oi! The Weekend' som är en 2dagars inomhus festival. "I oktober åker vi till Hamburg och i början på november blir det en mini-turné i norra Tyskland och avverkar då några gig tillsammans med engelsmännen i Booze & Glory."

On The Job kommer från Karlshamn och albumdebuterade ifjol.

onsdag 18 augusti 2010

Lägesrapport Restless Knights: "Det stora jobbet blir att spela in alla dessa låtar som börjar hopa sig på långa listor på väggarna i vår replokal."


"Restless Knights har gömt sig i replokalen på Skylten sedan i vintras och skrivit låtar. En skiva av episka mått börjar ta form och fyra spår har redan spelats in till den demo som släpptes i juni (kolla myspace!). Dessutom har vi rumstrerat om lite på stolarna kring det runda bordet. Trummis Ludvig har utgått och gitarrist Anders har tagit hans plats. Detta lämnade en stol öppen till Martin Wrangeby, lokalt känd från bandet The Fear And The Yearning men kanske mest för att kunna baka perfekta cylindrar av lössnus. Med denna nya sättning såg vi länge fram emot att få spela med våra ungdomsidoler i The Freeze i juni, men de ställde som bekant in. De återkommer dock 17 september till Linköping och l'Orient och spelar tillsammans med oss, U.X Vileheads, First In Line och Guilty. Förutom detta ser vi fram mot en höst fylld av spelningar i bland annat Norrköping. Vi kommer dessutom medverka på KF Eldsjäls hardcore- och punksamling för aktiva östgötaband inom genren som förhoppningsvis kommer ut i vinter. Det stora jobbet blir att spela in alla dessa låtar som börjar hopa sig på långa listor på väggarna i vår replokal. Men det kommer som sagt bli episkt. Håll utkik!"

Restless Knights kommer från Linköping och låter dig tanka ner deras material gratis.

Steve i Beverly Hills hatar allt och lite till

Ludde i Kaffekatt tipsar om småländska hardcorevidundret Steve i Beverly Hills. I somras gav dom ut ep:n "Hatar allt och lite till", och det är ungefär så dom låter. Jag vill gärna höra mer.

PS: Nu förstår jag var kristdemokraterna och Göran Hägglund hämtade inspiration till sina valaffischer...

Lägesrapport Trubbel: "Tyskland, Belgien, Holland, Norge och Sverige kommer att avverkas och plundras"



"Just nu laddar vi för en 16 dagars Europaturné med The Rats från New York, första spelningen är i Essen den 20/8. Tyskland, Belgien, Holland, Norge och Sverige kommer att avverkas och plundras. Sista spelningen kommer att bli på Showdown i Göteborg den 4/9. Detta datum kommer även agera releasefest för vår nya sjua "Snéstegsvalsen" som släpps av Göteborgsbolaget Alleycat. I klassisk punkmanér är skivpressen försenad och den nya sjuan kommer troligtvis inte följa med på europasvängen..."

Trubbel kommer från Göteborg och består av Steffe Steril, Kråsse Klåda, Tobbe Tragisk och Johnny Fräck.

Lägesrapport Körsbärsfettera: "Vi tar det lilla lugna just nu"



"Hej! Hej! Vår ena gitarrist fick barn förra året, och vår sångare fick sitt för bara några veckor sedan, så vi tar det lilla lugna just nu! ;)"

Körsbärsfettera håller till i Borås-trakterna och albumdebuterade ifjol.

Lägesrapport Germ Bomb: "Vi släpper vår fullängdsdebut "Infected From Birth" i oktober"



"Vi släpper vår fullängdsdebut "Infected From Birth" i oktober på Area Death Productions, Halseycaust (Toxic holocaust, Evil army) har gjort artwork! I början på september ska vi in i studion och försöka sätta fem nya låtar till en vinylsjua som kommer släppas i början av nästa år på Hellrocker Records, Klaudiusz Witczak som driver skivbolaget gör också skivomslag till alla släpp, jävligt oldschool, coola grejer! Vi letar fortfarande efter en basist, vi har testat några men det har inte funkat riktigt, vi är jävligt sugna på att spela live så det är dags att hitta en nu..."

Germ Bomb kommer från Göteborg och har hämtat sitt namn från en Dead Kennedys låt.

Lägesrapport Glöm Dä!: "Förhoppningsvis en split 12" med Makabert Fynd"


"Vi ska iväg och lira på War and Hate-festivalen nu om nån vecka, efter det är det lungt till 1 oktober då vi har releasefest för vår nya singel "I skuggan av eran stia". Vi lirar på LÓrient i Linköping med Melt Banana, Deathraid (ex Consume, Disrupt, State of Fear), Desperat och Retards in costumes. Efter detta så är det lugnt framöver om det inte blir en sväng till Spanien i november. Vår trummis kommer att bo där under hösten och vi andra kommer arbeta på lite nytt material, så vi kan få ut en 7" eller en lp till vår tilltänkta lite större turné i April. Innan detta ska förhoppningsvis en split 12" med Makabert Fynd komma ut, samt en samlings-lp vid namn "Dimmorna skingras" som vi är med på. Vi har precis lagt upp massor av nya låtar från alla dessa släpp på myspace samt en liten preview på http://www.youtube.com/watch?v=1-SbRNa8hyA"'

Glöm Dä! kommer från Linköping och säger sig vara grisigast i Östergötland.

Lägesrapport Kaffekatt: "Så man kan ju hoppas på att "Den magiska cirkeln" eller "Ny våg" läser det här"


Flatline

Kaffekatt (Ganska ny låt uppe!) | MySpace Music Videos


"Vi har spelat in sju låtar som vi ska försöka släppa på vinyl, men eftersom pengarna inte existerar just nu känns det svårt. Så man kan ju hoppas på att "Den magiska cirkeln" eller "Ny våg" läser det här, hehe. Eller vem som helst som är vettig egentligen. Det är svintråkigt att bara släppa det över internet eller på en bränd skiva som ingen vill köpa. En vinylsjua hade man självt velat ha liksom. Låtarna är hur som helst inspelade av Herman från Skitarsle/Irrational Youth och mastrade av Fredrik Lyxzén. Plus det har vi även fått hjälp av Kabbe från Sista Skriket på hur det ska låta (det är härligt med namedropping). Så det känns riktigt kul att sådana man själv ser upp till har varit med och hjälpt en.
En av låtarna vi spelade in, "Flatline", kommer att vara med på en samlingsskiva i höst. Vi spelade även in en musikvideo till den låten i juli som blev rätt schysst, trots att det var en underlig upplevelse att mima och så där. Vi har fokuserat mest på det där i alla fall för på spelningsfronten är det segt. Skulle behöva gå en kurs i hur man raggar på arrangörer. För som det är nu verkar vi göra fel. Får hoppas att det blir lite skrik och dans i höst istället!"

Kaffekatt kommer från Stockholm och har gett ut en cdr-demo.

tisdag 17 augusti 2010

Tävling med finfina priser

Sugen på lite punkrock på cd alldeles gratis?
Jag har ett intressant skivpaket för en lycklig vinnare.
Vad sägs om alldeles pinfärska album med Aktiv Dödshjälp ("Men allting har ett slut") och Saturday's Heroes ("Set to sail") - och dessutom en promoplatta med Perkele!
För att vara lite extra schysst slänger jag även med DLK:s senaste fullängdare.
Vill du ha en chans att ta hem det här?
Tipsa om något du tycker att ingen bör missa.
That's it.
Jag drar en lycklig vinnare om en vecka!

Citatet

"Efter detta var jag tvungen till några timmars lugn och ro innan det var dags för Oppressed som levererade alla sina hits, men bandet direkt efter var helgens bästa enligt mig. Hardskin på ett dundrande spelhumör där humorn var på topp. Helt sjukt bra!"

Frank-Björn berättar om årets Rebellion-festival i Blackpool på Östergyllen.

Lägesrapport Rhinosurgery: "Efter spelningen i Roskilde återvänder vi till replokalen för att räfsa ihop nytt material till en split-lp"


"Under den gångna våren och sommaren har Rhinosurgery hunnit med två spelningar i Malmö och Köpenhamn, och den 27 augusti spelar bandet tillsammans med bland andra Malmöpunkarna Lautstürmer och Aggrenation från Göteborg på Paramount DIY Festival i Roskilde. Efter spelningen i Roskilde återvänder vi till replokalen för att räfsa ihop nytt material till en split-lp som enligt planerna ska släppas av holländska Death Trap Records under våren 2011. Death Trap kommer även att släppa en 7" split-ep med Lautstürmer/Rhinosurgery så snart man har jagat rätt på ytterligare ett skivbolag som kan vara delaktigt i finansieringen och distributionen av ep:n. I samband med släppet av den första ep:n på Angry Voice kommer Rhinosurgery att åka på två kortare turnéer i Tyskland och Frankrike. Inför våren 2011 finns planer på ytterligare spelningar i Sverige och resten av Skandinavien."

Rhinosurgery kommer från Malmö och släpper sin första singel i september.

Lägesrapport The Social Bombs: "En hel del strul med vulkanaska och halvdana pressningar"



"Vi släppte en ep på bolaget Garageland Records i maj, efter en hel del strul med vulkanaska och halvdana pressningar. Till slut blev den dock rätt bra, tycker vi! Vi har också en låt med på en samling som heter "Hey Punk! D.I.Y. Volume 1", och den låten finns också på Spotify, om nån är intresserad. Under sommaren har vi bara latat oss, men nu ska vi sätta igång och skriva en massa låtar till en fullängdare, som vi hoppas få ut framåt jul. Åsså ska vi väl ut och spela så mycket vi kan, förstås!"

The Social Bombs kommer från Umeå och har gett ut två eps.

Lägesrapport CDCP: "Trummisen har fått tvillingar"



"Vi har gjort en 6-låtars demo med material som vi ska släppa på fullängdaren, demon ska inte släppas den är enbart till för oss själva så vi inte ska glömma bort låtarna. Trummisen har fått tvillingar så vi får anpassa reptiderna efter honom."

CDCP kommer från Malmö och har två cd-eps på sitt samvete.

måndag 16 augusti 2010

Lägesrapport Nedslagsplats: "Målsättningen är att något skall spelas in i slutet av 2010"



"Det har inte hänt så mycket det senaste året. En spelning i Ume i våras tillsammans med Nars och Social bombs är väl det som är värt att notera. Att inget hänt beror på att gitarristen Bengt levt i exil nere i Uppsala på grund av jobb sedan juni 2009. Dock blir det ändring på detta från och med i december då den förlorade gitarristen i och med nytt jobb kommer återvända till det civiliserade västerbotten igen. För att fira detta planeras någon slags uppföljare till första demon. Helt överraskande för oss själva blev den rätt väl mottagen på diverse bloggar och det har givit oss en djävulsk pepp att spela in mer. Målsättningen är att något skall spelas in i slutet av 2010, alternativt början av 2011. Förhoppningsvis kommer det även att bjudas på något regelbundnare spelningar, då alla är samlade på ungefär samma ställe."

Nedslagsplats kommer från Umeå och har gett ut en cdr-demo.

Lägesrapport Goldcrush: "Vi har spelat ett gig med Charlie Harper som sångare"



"Vhar spelat ett gig med Charlie Harper (UK Subs) som sångare. Han flög hit till Pauls, trummisens, födelsedag och så repade vi en gång med honom och spelade typ tjugo UK Subs-klassiker på en rockklubb här i Oslo med Charlie och några låtar med Alvin Gibbs på bas. Annars så har vi väl fortsatt med att spela in musik själva och ge ut den så billigt som möjligt, oftast gratis. Det mesta kan laddass ned på http://www.myspace.com/goldcrushoslo eller http://www.goldcrush.no/. Vi har precis kommit tillbaka från en liten Europaturne, där vi spelade i Tyskland, Polen, Tjeckien och Holland - på såväl festivaler som squatar och rockklubbar. Förhoppningsvis ska vi få till en del spelningar i Sverige också. Vi har faktiskt aldrig spelat där men vi har väldigt stor lust."

Goldcrush kommer från Oslo och firar snart 10-års jubileum.

Lägesrapport Terrible Feelings: "I september eller oktober släpper vi en flexidisc/svarvad sjua på Scotch Tapes"


"Från och med nu ska vi repa på och göra nya låtar. Vi har extremt många låtar och idéer på lager som bara väntar på att få bearbetas. Förmodligen spelar vi in igen inom en inte för avlägsen framtid. I september eller oktober släpper vi en flexidisc/svarvad sjua på Scotch Tapes från Kanada. Det är en grymt skön snubbe som har bolaget, han har en stor svarv som han gör sina egna skivor med (!). Skivan släpps i 50 ex tror jag, och så släpper han samma låtar på kassett till. Det blir skumt men kul!"

Terrible Feelings kommer från Malmö och har gett ut en cdr-demo.

Lägesrapport Future Ruins: "Det blir en fullängdare som vi hoppas få ut någon gång i början på nästa år"


"Future Ruins har vilat upp sig lite efter en ganska omfattande turné genom östeuropa i juni. Under resten av sommaren har vi repat och skrivit ihop det sista till vad som kommer att bli vårat debutsläpp med Future Ruins. Det blir en fullängdare som vi hoppas få ut någon gång i början på nästa år. I övrigt så kommer vi nu här näst spela på Punkkarnevalen i Stockholm till helgen följt av en liten turné i England i september och en spelning i Göteborg på Underjorden den 24 september innan vi stänger in oss i studion. Sen så har vi ganska mycket planer på turnéer och liknande så fort skivan kommit ut. Så håll utkik på våran hemsida eller MySpace."

Future Ruins är utspridda över landet och hette tidigare Massmord.

Lägesrapport Herätys: "Vi ska spela med Deathraid I Köpenhamn"



"I korta drag så finns det en ny press på 12" ute. En 7" kommer lagom till Zoro-fest där vi ska spela. Sen ska vi spela med Deathraid i Köpenhamn den sista oktober och Göteborg den 2 september. (tror datumen stämmer) Annars händer inte ett skit för att vi bor i olika städer och länder."

Herätys har sin bas i Malmö och kom i år med sitt debutalbum.

Lägesrapport Old Fashioned Ideas: "Vår platta ska gå iväg på pressning, denna veckan faktiskt"



"Det som ligger närmast är väl att vår platta ska gå iväg på pressning, denna veckan faktiskt. När den kommer ut vet vi inte exakt ännu, det beror väl mest på fabriken egentligen. Den kommer i alla fall att heta "We're in this shit together" och innehåller 14 låtar. Framöver i höst/vinter kommer även en 7" EP att släppas med 4 låtar. När det gäller spelningar så blir nästa stopp Utkanten i Malmö den 11/9 med Self Abuse och Fuckyoufingers (OBS! Privat tillställning), det är väl det enda vi vet om för tillfället, men tanken är ju att spela en del i vinter såklart."

Old Fashioned Ideas har sin bas i Malmö och består bland annat av folk från Vindicate This! och Skunks United.

Lägesrapport The Bristles: "Vi slaktar ett par Ebba-klassiker"



"Vi har ju precis släppt albumet "Reflections of the Bourgeois Society", som vi blev jävligt nöjda med. Vi spelar på Landskrona Folkfest den 28 augusti och sedan är det Ebba Grön-night den 24 september på Bodoni i Malmö med bland annat Trevolt och Negatives, då vi slaktar ett par Ebba Grön-klassiker. Vi har legat lågt med spelningar sen plattan kom av diverse orsaker som barn, familj, semester, plugg, politik, jobb och annat. Men vi skall börja boka upp oss nu till hösten, vintern o våren. Vi spelade rätt intensivt förra året så vi e sugna igen. Det får ju inte bli en slentrianmässig rutin, vilket det lätt blir om man spelar ute för mycket."

The Bristles kommer från Landskrona och gav 1983 ut debutsjuan "Don't give up".

Lägesrapport Zombiesuckers: "Vi håller för tillfället på att boka in en mindre Sverigeturné"



"Det händer saker här minsann, no rest for the wicked! Vi håller för tillfället på att boka in en mindre Sverigeturné tillsammans med ett annat svenskt horror-band, så om allt går i lås så är vi ute på vägarna i slutet på året. Har en del andra saker att avslöja inom kort också, men inget som går att avslöja ännu, så det är bara att vänta och se med det!"

Zombiesuckers kommer från Linköping och har bland annat gett ut albumet "Tales from the undead".

söndag 15 augusti 2010

Glidslem i Halmstad

Ronja i Glidslem från Helsingborg berättar att bandet kommer att spela i Kapsylparken, Halmstad, den 21 augusti klockan 20.00. Folkuniversitetet arrangerar och det är band som spelar under hela dagen. Är det inte dags för ett Malmögig snart, Glidslem?

Nya låtar med South City Locos

"Total melankoli, vardags monotoni, jobb, dåligt med gage, en jävla fylledimma av karate fylllor, minus en basist och två levrar plus att det nu är sex månader senare och vi har fortfarande inte lyckats släppa skivan "Punkrock´s Dead". Det kanske bara är vi som är döda..?" skriver Malmöbandet South City Locos i ett mejl och berättar också att två nya låtar finns att på myspace. Jag diggar'¨t och hoppas killarna samlar ihop sig och dyngar ut plattan.

fredag 6 augusti 2010

Citatet

"Denna plattan börjar med att man vaggas sakta in i nåt halvsovande läge för att efter ca 4 minuter vakna till av Christinas avgrundsvrål i Worms"

Bloggasfuck-Masken recenserar nya Agrimonia-plattan "Host of the winged". Jag är grymt peppad på den här skivan. Det känns som att hösten kan gå i manglets tecken - Misantropic och Aktiv Dödshjälp har ju redan gett ut (som jag misstänker) tuffa skivor

"Mardrömmen hade ju varit ett hyllat album med full pott överallt"


Hallå där Trevolt. Jag läste i Sydsvenskan att er trummis Erik Billing flyttat till Stockholm, hur kommer det påverka bandet?
- Det kom inte precis som en överraskning, så det har funnits gott om tid att förbereda för detta. Tyvärr blev vi vräkta från vår replokal i samma veva, men de goda pågarna i Absent Awake tog oss under deras vingar... så nu ser planen ut som följer: Vi får ta färre spelningar, så klart. Dock betyder det egentligen bara att vi "skummar av fettet", alltså blir med selektiva med oneoff-gigs. Alla spelningar måste ligga back to back med minst ännu en, undantaget festivalgig, förbandsspelningar eller särskilt intressanta gig. Annars har det digitala arbetet intensifierats precis som låtskrivandet i sovrummen hos Adam och David istället för i replokalen. Ytterst har vi dessutom Absent Awakes trummis John som "stand-in" trummis om Billing sitter fast i norrland!

I våras kom albumdebuten "I all hast", hur har responsen varit?
- Den har varit mixad, men mycket positivt... snittbetyget har väl landat strax över sex av tio. Fast mardrömmen hade ju varit ett hyllat album med full pott överallt - pressen på oss inför nästa släpp hade blivit ohanterlig! Genomgående har dock varit att skivan är för lång, vilket vi skiter högaktningsfullt i - att hela världen gått och skaffat ADD är inget vi tänker ta hänsyn till, hahaha...

Vad händer i höst?
- I höst kommer vår första "lugna" (tråkiga) period sedan vi bildades. Vi har ju alltid varit väldigt tidseffektiva men eftersom Billing ska plugga så kommer spelningarna bli något mer sporadiska. Det lutar åt att vi ska styra upp en microturné på fyra datum i oktober och förbereda inspelningen av en singel som släpps - preliminärt - våren 2011. Annars finns det ju en ny seriestripp på vår myspace varje vecka! Den är vi sjukt stolta över:-)

torsdag 5 augusti 2010

onsdag 4 augusti 2010

Perkele tillbaka med nytt album i höst


Det har gått 1 och 1/2 år sedan Perkele firade 15-årsjubileum med mini-cdn "Längtan. För en tid sedan stötte jag på rykten om att Perkele var aktuella med en ny platta - det första studioalbumet på fem år (om jag räknat rätt). Jag mejlade så klart sångaren och gitarristen Ronnie för att fråga hur det ligger till.
"Jepp, inspelad och klar, jobbar med sista finputsningen bara av omslag samt mix. Det blir en fullängdare på engelska igen till de flesta svenskars förtret men vi gillart:) Lite nya influenser, nya instrument men ändå samma härliga Perkele. Vi har jobbat med skivan sedan februari, så det blir skönt att äntligen få ut den i Oktober. De som verkligen gillar det Perkele gör kommer inte att bli besvikna denna gång heller och de som aldrig gillat Perkele kommer verkligen inte göra det nu heller, bra va? ha ha", skriver Ronnie.

tisdag 3 augusti 2010

Finfina råpunkschlagers på The Bristles debutalbum

The Bristles
"Reflections of the bourgeois society" (Switchlight) cd
Det känns aningen märkligt att det band jag såg den där novemberkvällen i Jönköping för drygt 25 år sedan albumdebuterar först nu. Men Landskronas The Bristles visade redan ifjol på comebacksingeln "Union bashing state" att man inte var några trötta gamla gubbar, möjligtvis griniga och jävligt arga. Det var en mycket bra singel. Och det skulle jag nog vilja säga att "Reflections of the bourgeois society" också är det. Jag gillar verkligen råpunkschlagers (tänk GBH och One Way System) som "The last laugh (Financial crisis)" och "Porn drugs arms (genocide)", blir peppad av Nelli från Hoogans Hjältar i ska-svänget i "Justice" och gör tummen upp för Landskrona-profilen Emilushs rap i avslutande "Illegal Alien". The Bristles vidvinkelsyn gör debuten till en aktuell och pigg punkplatta - och då skadar det knappast att vara grinig och jävligt arg.

Favoritlåtar: The last laugh, Justice, Illegal alien

Finn-Fan om Sika Äpärä #5

"Sika Äpärä 5 släpps som PDF under augusti månad. Tidningen är bara halvfärdig, men det får duga (har inte tid & lust att hålla på med skiten). Det är möjligt att CW Hell trycker upp ett gäng papperstidningar i framtiden. Papperstidningen kommer då att innehålla en CD med outgivna Stoodes etc låtar (Deep Torkel).
/JJ"

Hela JJ/Finn-Fans inlägg hittar du här, glöm inte att scrolla.

Ny samling med svensk punk

Är du sugen på svensk punk? Då ska spana in Sounds Fishy - en fet cd-kompilation som innehåller både kända som okända namn: Trevolt, En Svensk Tiger, Svarta Börsen, Psykbryt, Werewolf Syndrome, Nars, Thn Punx, Loyalguard och Vit glögg för att nämna några. Plattan kostar 50:- plus porto och du beställer genom att mejla Lisa Nylund (dumskalleapa@hotmail.com)-

Gigtips Umeå